2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Közlekedési hírek Miskolcról

Zöld Nyíl: jövő heti várható forgalom korlátozások

A villamos projekt kivitelezési munkáihoz kapcsolódóan a jövő héten az alábbi forgalmi változások lesznek: *         várhatóan szerdától a Fürdő utca és Gózon Lajos utca kereszteződésében félpályás útlezárás kezdődik vágányépítés miatt.

*         várhatóan csütörtöktől a meghosszabbítás szakaszán a Köln utcától Lillafüred irányába az út kb. 200 méter hosszan a Szinva part oldalán (déli oldal) félpályásan lezárásra kerül jelzőlámpás irányítás mellett. A Kökény utcai híd továbbra is járható lesz.

*         várhatóan csütörtöktől az Árpád utcán az Alsó-Majláth buszmegállótól sávelhúzásra kell számítani közműkiváltási munkálatok miatt. A 2×1 forgalmi sáv ugyanúgy megmarad.

Villamospótlás a Thököly u. és a Szinvapark között

Villamospótló autóbuszok közlekednek a Szinvapark és a Thököly u. között is, mivel a Széchenyi utcán, a villamospályán felvált a díszburkolat, ami akadályozza a villamosok közlekedését. A probléma átmeneti elhárításig (eltávolítják a feljött burkolatot) villamospótló autóbuszok közlekednek, utána visszaáll a villamosközlekedés.

Aszfaltozás miatt terelve közlekednek a 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es járatok

A Búza téri aszfaltozás miatt a 3-as, 3A-s, 4-es, 7-es járatok terelve, a Szeles utca – Hatvanötösök útja – Zsolcai kapu útvonalon közlekednek. A járatok megállóhelyei nem változnak.

Útépítés miatt megnövekedett a menetidő

A Búza téren, a Szeles utcán, valamint a József Attila utcán történő útépítési munkálatok miatt az 1-es, 1A-s, 7-es, 12-es, 14-es, 14H-s, 24-es járatok menetideje 20-25 perccel megnövekedett. A munkálatok időtartamáról nincs bővebb információnk. Kérjük, szíves megértésüket.

A 22-es járat május 16-tól vizsgaidőszaki menetrend szerint közlekedik

Május 16-tól a 22-es járatok a vizsgaidőszaki menetrend szerint közlekednek, és a 29-es járatok nem érintik az Egyetemvárost a menetrendben aláhúzott időpontokban.

A hirtelen felmelegedés okozott problémát

A Széchenyi utcán, a villamospályán a hirtelen felmelegedés hatására púposodott fel a díszburkolat, annak ellenére, hogy a terv szerinti szükséges helyeken a dilatációs (hőtágulási) hézagok kialakításra kerültek.

A Kivitelező a problémát húsz percen belül elhárítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…