2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Közlekedés a Kocsonyafesztivál idején

Villamosforgalom korlátozása február 16-án felvonulás miatt

Az MVK Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2010. február 16-án 11:00 és 11:30 között a Tiszai pályaudvar és a Városház tér között felvonulás miatt a villamosforgalom leállításra kerül, ezért az említett szakaszon villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

A villamosforgalom leállítása alatt a Tiszai pályaudvarról induló villamospótló autóbuszok a Városház térig közlekednek, utána az utasok villamossal folytathatják az utazást. Diósgyőr irányából villamossal a Városház térig lehet közlekedni, onnan a Bartók térről induló villamospótló autóbuszok szállítják tovább az utasokat.

A villamospótló autóbuszok megállói a megegyeznek a villamoséval, azonban a Városház tér helyett a Bartók tér ideiglenes megállóhelyen, valamint a Tiszai pályaudvar irányába a 14-es autóbusz Villanyrendőr megállóhelyén állnak meg.

Azon utasaink, akik jeggyel utaznak és a villamospótló autóbuszról átszállnak a villamosra, vagy fordítva, az egyik járművön már kezelt menetjegyüknek a mentjegy másik végét is lekezelve utazhatnak tovább az átszállást követően.

Közlekedés a Kocsonyafesztivál idején

I. Összefoglaló

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy a Kocsonyafesztivál rendezvényei miatt, 2010. február 18-án 09:00 órától – február 22-én 04:00 óráig lezárásra kerül a Kazinczy u. – Szemere u., Horváth L.u. – Uitz B.u. közötti útszakasz, ezért a 12-es, 14-es, 14H-s, 35-ös, 35É-s, 22-es, 44-es, 34-es, 38-as autóbuszok terelt útvonalon közlekednek.

 

A fesztivál miatt 2010. február 19-én, pénteken 15:00-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) a villamosok helyett a Tiszai pályaudvar- Városháztér között villamospótló autóbuszok fognak közlekedni, a  Városháztér- Diósgyőr között továbbra is villamosok közlekednek majd.  A villamosforgalomban február 20-án, szombaton 14:00-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) a villamosforgalom teljesen leáll.

 

A járatok terelt útvonalai a következők:

 

I. Autóbusz közlekedés

A 12-es autóbusz járatok:

  • A Repülőtér felől közlekedve útvonaluk a Petőfi térig változatlan, majd a Hősök tere ideiglenes (a Földes Ferenc Gimnázium oldalánál) megállóhely után a Horváth Lajos utcán visszafordulnak és a következő megállóhely a Szeles u. a Repülőtér irányába. Így ezek a járatok a Villanyrendőr, Szemere u., Vörösmarty u. és a Centrum megállóhelyeket nem érintik. A Repülőtér felé útvonaluk a Szeles utcától változatlan.

A 14-es és 14H-s járatok:

  • A Repülőtér felől közlekedve útvonaluk a Petőfi térig változatlan, utána  kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a Hősök tere ideiglenes megállóhelyen, a Centrumnál és a Szemere utcai (21-es viszonylat) megállóhelyen állnak meg. A Népkerttől útvonaluk változatlan.
  • A Repülőtér végállomás felé kimarad a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhely, helyette a járatok a Népkert után a Vörösmarty u. és a Centrum megállóhelyeken állnak meg. Útvonaluk a Szeles utcától változatlan.

A 35-ös és 35É-s járatok:

  • Útvonaluk az Avasi kilátótól a Centrumig változatlan.
  • A Centrumtól az Avasi kilátó felé közlekedve a Hősök tere ideiglenes megállóhely után kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a járatok a Centrumnál a 2-es viszonylat megállóhelyén és a 21-es viszonylat Szemere utcai megállóhelyén állnak meg. A Népkerttől az útvonaluk változatlan.

A 22-es és 44-es autóbusz járatok:

  • A Centrum felé közlekedve útvonaluk és megállóhelyeik változatlanok.
  • A Centrum felől közlekedve kimarad a Villanyrendőr megállóhely, helyette a  és a Centrum (2-es megálló) és Szemere u. (21-es autóbusz) megállóhelyen állnak meg. A Népkerttől útvonaluk változatlan.

A 34-es járatok:

  • Az Arany János utca helyett a 2-es autóbusz Tapolca irányába lévő Vörösmarty u. megállójából indulnak a járatok, utána Bodótető felé megállóhelyei változatlanok.
  • Bodótetőről az útvonaluk a Petőfi térig változatlan, majd kimarad a Villanyrendőr és az Arany J. utcai megállóhely, helyette a Hősök tere ideiglenes megállóhelyen, a Centrumnál és a Vörösmarty u. megállóhelynél állnak meg.

 

A 38-as járatok:

  • A fenti napokon a 33-as járat Szemere utcai megállójából indul.
  • A járatot az Avasról közlekedve a Népkert megállóhely után a 33-as viszonylat Szemere utcai megállóhelyén lehet igénybe venni. A járatok nem érintik az Arany J. utcai végállomást.

Február 20-án és 21-én:

  • P+R parkolóként használhatók a városkapuknál lévő TESCO, CORA, AUCHAN áruházak parkolói. A parkolókból a belvárosba történő közvetlen eljutást a 12-es, 44-es és a 7-es járatok biztosítják. Ezek az autóbuszok „KOCSONYJÁRAT” kiegészítő táblával fognak közlekedni.
  • A 12-es autóbuszok a repülőtér irányából megállnak a Tesco-nál lévő Volán megállóban is.
    A Búza térről 11:20 óra után induló valamennyi 7-es autóbusz mindkét irányban be fog közlekedni az Auchan áruházhoz.

II.Villamosközlekedés

A villamosforgalom a fesztivál miatt lassabb lesz, ezért kérjük megértésüket.

2010. február 19-én, pénteken:

  • 15:00-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) a Tiszai pályaudvar- Városháztér között villamospótló autóbuszok közlekednek.  A villamospótló autóbuszok a Szinvapark megállóhelyig a villamos megállókban állnak meg, ezt követően a Szemere u., Erzsébet tér autóbusz megállókban, illetve a Bartók téren kijelölt ideiglenes megállókban vehetők igénybe.
  • a Városháztér – Diósgyőr között a továbbra is villamosok fognak közlekedni, így a Vasgyár végállomást is villamossal lehet majd elérni.

2010. február 20-án, szombaton:

  • 14:00-tól üzemzárásig (hajnal 01:00-ig) a villamosforgalom teljes leállításra kerül, így a Tiszai pu. – Diósgyőr végállomások között villamospótló autóbuszok közlekednek.
  • A villamospótló autóbuszok a Szinvapark megállóhelyig a villamos útvonalán közlekednek. Kimarad a Villanyrendőr és a Városház tér megálló, ezek helyett a villamospótlók a Szemere utcai és Erzsébet téri autóbusz megállókban állnak meg. A Malomszög u. megállóhelytől a villamospótlók a villamosok útvonalán közlekednek Diósgyőr végállomásig.
  • A Vasgyár végállomás felé utazók az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 29, 67, 68, 99-es autóbuszokat vehetik igénybe villamosbérletük felmutatásával, illetve a villamoson már kezelt menetjegyüknek a másik, sorszámozott végét kezelve az autóbuszon. A Vasgyár végállomás felől utazók ugyanezekkel a feltételekkel vehetik igénybe autóbuszainkat a Vasgyár megállóhelytől az Újgyőri főtér végállomásig.

2010. február 21-én, vasárnap:

 

  • Munkaszüneti napi menetrend szerint fognak közlekedni a villamosok.

 

Köszönettel:

Braun Csaba

marketing osztályvezető

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…