2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Közgyűlést tartott a Via Carpatia Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kassa Megyei Önkormányzat által a határmenti együttműködés elősegítésére életre hívott Via Carpatia Csoportosulás csütörtökön Miskolcon, a Megyeházán tartotta közgyűlését.

Török Dezső, a megyei önkormányzat elnöke, mint a Via Carpatia elnöke nyitotta meg az ülést, amelyen részt vett Zdenko Trebula, Kassa megye elnöke, a Via Carpatia alelnöke, valamint Zakariás István, Kassa megye alelnöke, dr. Kovács János, Borsod-Abaúj-Zemplén megye főjegyzője, Orbán Máté Júlianna, a csoportosulás igazgatója.

A napirend elfogadását követően először a csoportosulás belső kézikönyvét hagyta jóvá a közgyűlés. Többek között tartalmazza a munkarendjét és a szervezeti és működési szabályzatát. Ezt követőn a csoportosulás hét évre szóló fejlesztési tervét fogadta el a közgyűlés. A csoportosulás fő célja a Baltikumtól a Balkánig tartó, a két megyén északról déli irányba áthaladó Via Carpatia tranzitút előkészítése.

A következő napirendi pont keretében a Kis Projekt Alaphoz kapcsolódó finanszírozási kérdésekről döntöttek. A Via Carpatia honlapját is jóváhagyták a felek, amely magyarul a http://www.viacarpatia.eu/ovzp/viacarpatia/hu/ internetes címen érhető el.  „A mai, felgyorsult világban rendkívül fontos az elektronikus elérhetőség”- indokolta a honlap szükségességét Török Dezső, amihez Zdenko Trebula egyetértően hozzá tette: ”nyilvánosság alatt működünk”. Az alkalmat megragadva a Via Carpatia elnöke felajánlotta, hogy a csoportosulás és Kassa megye prospektusait is bemutatnák a rövidesen kezdődő Menjünk világgá! utazási kiállításon, amit a szlovák partnerek köszönettel elfogadtak.

A közgyűlés még döntött egy pályázati költségvetési tervezet jóváhagyásáról, illetve az egyebek keretében Török Dezső javaslatára úgy döntöttek, hogy ezt követően negyedévente, váltott helyszínnel tartanak közgyűlést. A tanácskozás zárását követően a közgyűlés elnöke meghívta a felvidéki vendégeket a felújított Diósgyőri vár megtekintésére.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek