2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kossuth Lajos szülőháza minden magyar ember otthona és oltalma

Augusztus 20-án, az államalapításunk ünnepén hatályba lépő, a nemzet sebeit gyógyító kettős állampolgárságról szóló törvény tiszteletére és erősítésére Monok Község Önkormányzata az alábbi határozat alkotta:

Monok Község Önkormányzata a gyalázatos, magyarellenes, hazánkat és nemzetünket sújtó 1920. június 4-én 16:30 kor életbe lépett trianoni diktátum kilencvenedik évfordulóján megemlékező testületi ülést tartott nemzetünk nagy szülöttjének, Kossuth Lajos szülőházában.
A megemlékező testületi ülésen egy 13 pontból álló a trianoni sebek gyógyítását és a szétszakított országrészek közötti kapcsolatok megerősítését elősegítő, támogató határozat született.
Sok évtized bűnös hallgatása után a magyar társadalmat, a közgondolkodást újra foglalkoztatja a trianoni nemzettragédia és annak azóta is tartó a magyarságot határon innen és túl gyötrő hatása. A FIDESZ kormány történelmi tettet hajtott végre az elszakított országrészeken maradt és azóta is ott élő, magyarságát megőrző, nehéz körülmények között is helytálló magyar testvéreink felé egy régi adóságot rendezett a kettős állampolgárság megszavazásával.
Önkormányzatunk a kettős állampolgárság történelmi jelentőségét felismerve, annak kiteljesedésének elősegítése érdekében lehetővé teszi, hogy az elszakított országrészeken élő magyar testvéreink állandó lakosként Monokra bejelentkezhessenek és ezáltal minden magyar állampolgárnak járó jog megillesse őket.    
Az állandó lakcímért folyamodó honfitársainkat Monok Község Önkormányzata a saját tulajdonában lévő Kossuth Lajos szülőházába jelenti be. Ezzel kifejezve a nemzeti együvé tartozást. Kossuth Lajos szülőháza minden magyar ember otthona és oltalma.
Monok Község Önkormányzata kéri Magyarország valamennyi Önkormányzatát, hogy kövessék Monok példáját, Ők is biztosítsanak állandó lakcímet a kettős állampolgársággal rendelkező, az elszakított országrészeken élő magyar emberek számára. Külön kérjük azokat az Önkormányzatokat, ahol a magyarság történelmének meghatározó, kiemelkedő alakjai születtek, éltek vagy munkálkodtak, hogy szimbolikusan az Ő szülőházukba vagy a hozzájuk kapcsolható helyszínekre jelentsék be magyar testvéreinket.
Önkormányzatunk a megemlékező ülésen meghozott határozatot eljutatja a Magyar Kormánynak, valamennyi parlamenti pártnak, a történelmi egyházaknak, az ország valamennyi önkormányzatának, a határon túl lévő magyar közösségeknek és pártoknak, valamint a határon innen és túli média képviselőinek azzal a reménnyel, hogy támogatják, illetve élnek a határozatban rejlő nemzetet egyesítő lehetősséggel.

Szepessy Zsolt
polgármester

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek