2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Környezetszépítő akció az újkazinci városrészen

Kazincbarcika – Hétfőn fa- és növényültetéssel folytatódik az Újkazinci városrész nagyszabású Európai Uniós városfejlesztési programja.

Lakóházak, intézmények és közterületek újulnak meg annak a 800 millió forintos beruházásnak a keretében, mely 2010 őszén kezdődött az újkazinci városrészen. Az építő jellegű munkák mellett különböző civilszervezeti tevékenységet is támogat a projekt: képzések, egészségmegőrző programsorozat, a polgárőr mozgalom akcióterületi kibővítése, a felújított bölcsőde új funkcióval történő felruházása és környezetszépítő akció is szerepel a beruházás elemei között.

Őszi-tavaszi akció

Az első közös fa- és virágültetésre a múlt év őszén került sor. A verőfényes napsütésben több mint ötven városlakó szorgoskodott,  30 darab nagyon különleges fát és 800 darab árvácskát ültettek el. A program nagy siker volt, unokák, nagypapák, nagymamák, szülők, érdeklődők földelték, öntözték a növényeket. Mint mondták a résztvevők, a legjobban annak örülnek, hogy 10-20, de akár 50 év múlva is büszkén gondolhatnak majd rá, hogy részesei voltak egy-egy fa, vagy cserje „megszületésének”. Az ősszel elültetett harminc nagyon különleges fa között olyan ritkaságok is voltak, mint például a magnólia.
A „Környezetszépítő akció”-ban az Önkormányzat együttműködő partnere a Barcika Park Kft. A cég most újabb akciót szervez a tavasz jegyében, ezúttal elsősorban cserjéket, bokrokat és fákat ültetnek majd el.
A program április 16-án – hétfőn – délután lesz, gyülekező 15 órakor az új Közösségi egység udvarán.
A több mint 800 millió forintos beruházást az Európai Unió 500 millió forinttal támogatja.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek