2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Komolyabb havazásra már csak ma lehet számítani, de a hideg marad

Az előrejelzéseknek megfelelően a hétvégén Miskolcra is nagy mennyiségű hó hullott, a Holding tagvállalatai (Miskolci Városgazda Kft. és AVE Miskolc Kft.) azonnal megkezdték a hó eltakarítását.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy az Önkormányzati Rendeletnek megfelelően takarítsák lakókörnyezetüket és kötelezettségüknek megfelelően segítsék a gyalog közlekedőket, ezáltal is elkerülve a baleseteket, végtagtöréseket. Azok az ingatlantulajdonosok, akik nem tesznek eleget kötelezettségüknek, büntetésre számíthatnak.

A Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának 22/1999. (VI.7.) sz. a „köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységéről” szóló rendelet értelmében az ingatlan tulajdonosának kötelessége az ingatlan határvonalától vagy kerítésétől, tömbtelkes beépítés esetén az épület falsíkjától mért 10 m-es területsávot tisztán tartani, illetve tisztántartásáról gondoskodni. Ez a tisztántartási kötelezettség vonatkozik a területsávba eső járdára, zöldfelületre, teraszra, árokra, annak műtárgyaira, a csapadékvíz lefolyását akadályozó anyagok eltávolítására, dísz- és egyéb burkolatokra a közút szegélyéig.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere továbbra is kéri: fokozottabban figyeljünk embertársainkra, segítsük az egyedül élő idős embereket, hogy elkerüljük a kihűléses haláleseteket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek