2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Költségvetésről, helyi adókról is tárgyal ma a közgyűlés

Novemberi rendes ülését tartja 21-én, csütörtökön reggel 9 órától Miskolc közgyűlése. A napirendi javaslat szerint tárgyalhatnak többek között a jövő évi költségvetés koncepciójáról, néhány helyiadó-rendelet módosításáról, illetve a 3-as út Búza teret elkerülő szakaszához szükséges Y-híd miatt várhatóan módosítják a településszerkezeti tervet és az építési szabályzatot. Az előterjesztések között szerepel javaslat arra is, hogy a DVTK stadion körüli területet nevezzék el Aranycsapat térnek.

Napirendi javaslatok:

A sürgősségiekkel együtt 11 napirend szerepel a testület nyilvános ülésén, és 3 előterjesztést tárgyalnak majd zárt ülésen.

A város ez évi költségvetési rendeletének módosításáról is tárgyalnak a városatyák, illetve tájékoztató hangzik majd el az önkormányzat első három negyedévének gazdálkodásáról. Ugyancsak napirenden szerepel a jövő évi költségvetés koncepciója.

Három helyiadó-rendeletet is – idegenforgalmi, telek- és építményadó – újraalkothat a testület. Egyik előterjesztés sem tesz javaslatot adóemelésre, sőt, kettő szerint szűkítenék az adófizetésre kötelezettek körét.

Kötelezettségének tesz eleget az önkormányzat, amikor a „Fészekrakó”-követelések megvásárlása révén tulajdonába került ingatlanokat minősíti – a javaslat szerint az üzleti vagyonba besorolva. Módosíthatják a korábbi, az MVSC Sportpálya és a Csorba-tó Vízitelep önkormányzati tulajdonba vételéről szóló igénybejelentést érintő határozatot. Az állam ugyanis maga fejleszti a sporttelepet, így az önkormányzatnak már csak a vízitelepre kell (és lehet) igényét bejelenteni.

Sürgősséggel került a napirendi javaslatra a város településszerkezeti tervének és építési szabályzatának módosítása, amire a 3-as út új, a Búza teret elkerülő szakaszának Y hídjához van szükség. Megszavazhatják a városatyák a Tetemvár alsó sor 48. és 50/a számú ingatlan közötti partfalomlás helyreállítására benyújtott pályázat önrészének biztosítását. Ugyancsak sürgősséggel tárgyalják a Borsodi Kéményseprő Kft. felügyelőbizottsági tagjainak díjazását, illetve azt is, hogy – lakossági javaslatra – a DVTK stadion körüli közterület kapja az Aranycsapat tér nevet,- írja a minap.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek