2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kívül-belül megújul a rendezvényház és kiállítóterem

Kazincbarcika – Május végén elkezdődött és jelenleg is zajlik a kazincbarcikai Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem, vagyis a volt Pont mozi épületének modernizációja. A létesítmény energetikai felújítása több mint 103 millió forintba kerül, melynek 85 százaléka európai uniós támogatás.

A „Kazincbarcika, Rendezvényház és Kiállítóterem épültének energetikai korszerűsítése” pályázat jóvoltából a kedvezményezett, azaz Kazincbarcika Város Önkormányzata elvégeztetheti a település egyik közkedvelt belvárosi terén lévő volt Pont mozi – jelenleg rendezvényház és kiállítóterem – épületének energetikai felújítását. A nyertes uniós pályázatnak köszönhetően megvalósul a homlokzati és tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárók és a termosztatikus szelepek cseréje, továbbá kiépül a rendezvényház villámvédelme.
A beruházás során az épület belső villamos, gépészeti és tűzjelző rendszerének rekonstrukciójára is sor kerül, melyet Kazincbarcika városa saját forrásból finanszíroz. Erre 43 millió forintot költ az önkormányzat.
A kivitelezés a tervek szerint augusztus 4-én zárul, így várhatóan ősztől fogad ismét vendégeket, illetve programokat az Egressy téri rendezvényház és kiállítóterem.
A felvételeket Barcika Art / Zele Tímea készítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek