2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ épült Szikszón

Kétszáz millió forintos beruházással Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ épült Szikszón, amelyet 2012. augusztus 1-én adtak át ünnepélyes keretek között. .Az intézmény fenntartója a Szikszói Kistérségi Többcélú Társulás, amely 23 településen lát el a térségi feladatokat.

Szikszói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ létrehozása” (ÉMOP-4.2.1/C-2f-2009-0004) projekt teljes bekerülési költsége: 208.198.760 Ft, a pályázaton elnyert támogatás összege: 197.788.822 az önerő mértéke pedig 10.409.938 Ft. Volt.

Dr Mengyi Roland
, a Borsod – Abaúj- Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke avató beszédében arról szólt: példaértékű kistérségi összefogásról tesz tanúbizonyságot ez a beruházás.  A térségben 2011. januárja óta több mint 1700 pályázat kapott támogatást, mintegy 110 milliárd forintértékben. Szikszón is 59 darab támogatott projekt fejeződött be vagy zajlik jelenleg is 5,5 milliárd forintértékben.

Füzesséri József a Szikszói Kistérségi Többcélú Társulás elnöke, Szikszó polgármestere arról beszélt: a szolgálat 2007-ben alakult, de otthonuk azonban eddig nem volt. Albérletben üzemeltek. Ha valamiről elmondhatjuk, hogy hiánypótló beruházás volt, akkor ez a Szikszói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ pontosan az. Szikszó Önkormányzata azzal járult hozzá a sikerhez, hogy a Rákóczi u. 60 szám alatt a tulajdonában lévő telket ingyen bocsátotta a központ rendelkezésére.

De a fejlesztés nem ért véget az építkezéssel. A projekthez eszközbeszerzés is kapcsolódott: a szolgáltató központ indulásához szükséges bútorokon és eszközökön kívül két autót és 424 darab,- az idősek védelmére, ellátására szolgáló- jelzőrendszert is megvásároltak.

Ez utóbbira óriási igény mutatkozik ebben a térségben. Sok idős, beteg ember él egyedül, hiszen a felnőtt gyerekeik nagyobb városokban, manapság egyre inkább külföldön találtak, találnak megélhetésre. Ez a jelzőrendszer biztonságot ad a viselőjének, a 24 órás figyelő rendszer pedig azonnali beavatkozási lehetőséget a szakembereknek.

Szikszói Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ intézmény vezetője Fazekas Istvánné úgy fogalmazott: a dolgozók eddig is a minőségi munkára törekedtek. Ez a fejlesztés azonban hozzásegíti őket ahhoz, hogy jó körülmények között biztosítsák, tegyék elérhetővé a kistérség valamennyi lakója számára a szolgáltatásukat.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…