2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Kisorsolták a pártok sorrendjét

Kisorsolták a pártok sorrendjét

Kisorsolták a pártok sorrendjétNyílt ülést tartott szerda délután a B.A.Z. Megyei Területi Választási Bizottság, melyen beszámoltak az eddigi munkájukról, valamint kisorsolták két általános iskolai tanuló segítségével a pártok sorrendjét a választási íveken.

A Területi Választási Bizottságot február 11-én választotta meg a megyei közgyűlés. Három tag, és két póttag mellé a nyilvántartásba vett pártok is delegálhatnak egy-egy tagot, ezt eddig az MSZP, a Jobbik és a Fidesz-KDNP tette meg, de a többieknek is van még lehetősége április 2-ig. Az ülést Putnoki Nagy Pál, a bizottság elnöke vezette, aki tájékoztatott eddigi munkájukról: pártlistákat vették nyilvántartásba, illetve kifogásokat, fellebbezéseket bíráltak el.

Borsod megyében 566033 fő került fel a választói listára. A tizenhárom választókerületben 847 szavazókört jelöltek ki, 71 egyéni jelölt kérte a nyilvántartásba vételét, ebből négyet utasítottak el. A legkevesebb képviselőjelölt a 2-es kerületben van (3 fő), míg a legtöbb a 11-es és a 12-esben (7 fő) indul.

Az idei választásokra 9 párt tudott megyei listát állítani Borsod megyében. Azt, hogy milyen sorrendben kerülnek fel a választási ívre, ma sorsolták ki, amely az alábbiak szerint alakult:

  1. Lehet Más a Politika
  2. Összefogás Párt
  3. Magyar Demokrata Fórum
  4. Magyarországi Szociáldemokrata Párt
  5. Fidesz-KDNP
  6. Magyar Szocialista Párt
  7. Magyar Kommunista Munkáspárt
  8. Jobbik Magyarországért Mozgalom – Párt
  9. Magyar Igazság és Élet Pártja

 

-Sajó-

 

Kisorsolták a pártok sorrendjét Kisorsolták a pártok sorrendjét

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek