2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Kézzel, lábbal, tánccal, dallal”

Az alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár programokat szervezett fiatalok részére, melyeken megismerkedhettek a kreatív ipar adta lehetőségekkel!Az 1997-től működő alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtár egyedüli közművelődési intézményként szervezi a település kulturális életét.

Számtalan hagyományos és egyszeri rendezvénnyel igyekszik a kultúra minél szélesebb területeit bemutatni. Az intézmény törekszik arra, hogy minél több alsózsolcai lakost, és minél több fiatalt vonjon be a közös tevékenységekbe, hogy minél többen átélhessék a közösségben való alkotás örömét. Ennek érdekében szakköröket, táborokat szerveznek az általános és középiskolás korú gyerekek, fiatalok számára.

2012-ben sikeresen nyújtottak be pályázatot a TÁMOP-3.2.3/A-11/1 konstrukcióra, melynek fő célja az intézmények alkalmassá tétele a kreatív iparral összefüggő tevékenységek, közösségek fenntartható működtetésére, az új tanulási formák alkalmazására, és a környezeti nevelés elősegítésére a gyermek és ifjúsági korosztály számára. Ennek köszönhetően a Közösségi Ház és Könyvtár 26 950 814 forintnyi támogatást kapott a „Kézzel, lábbal, tánccal, dallal” című projekt megvalósításához. A projekt keretében grafika, festészet, kerámia, szövés, néptánc, társastánc és dráma foglalkozásokat tartottak. Különböző kirándulásokat szerveztek így a fiatalok részt vehettek színház- és múzeumlátogatáson, bemutató túrákon, és fellépéseken. A programok mellett a szükséges eszközöket: szövőszéket, fazekas korong, kiállítási paraván, szakkörökhöz szükséges anyagok, valamint elektronikai berendezéseket: projektor, CD-s magnó, fényképezőgép, videokamera, multifunkciós nyomtató is beszereztek. Augusztusban egy jelentős eseményre is sor került, melyen az alkotó művész csoportok kiállítását, és az előadóművészeti csoportok bemutatóját tekinthették meg a vendégek.

A projekt legfontosabb eredményeként értékelhető, hogy a fiatalok rengeteg új ismerettel és élménnyel gazdagodtak, lehetőség nyílt a tehetségük kibontakoztatására, és olyan készségeiket, képességeiket fejleszthették, melyek segítik majd a pályaválasztásukat és az elhelyezkedésüket a munka világában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek