2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kezdődnek a tavaszi munkák Miskolcon

Az idei csapadékos február után elérkezett a tavaszi idő, vele a tavaszi munkák is megkezdődtek Miskolcon.

Tavaly ősszel 16.625 darab hagymás virágot – tulipánt, krókuszt, nárciszt – és 41.170 darab kétnyári növényt – árvácskát, sárga violát és százszorszépet – ültettek a Városgazda munkatársai a város terein, parkjaiban lévő virágágyásokba, amelynek kapálása, gyomlálása ezen a héten kezdődött. A munkára szükség van, hiszen ezek a növények díszítik tereinket májusig.

Április közepén kezdődik a virágágyások előkészítése a nyári időszakra. Ebben az évben 70.570 darab egynyári növény kerül kiültetésre a miskolci parkokban, tereken és május közepére, ha az időjárás is kegyeibe fogadja a munkálatokat, 2.200 négyzetméternyi terület borul virágba. A növények között van begónia, dália, kóleusz, verbéna, petúnia, angyalfüzér, hamvaska. Igyekeztek a tervezők magyar fajtákat is választani, így kerül a virágágyakba majd Bíborfelhő és Zöldgömb is.

Takarítás is folyamatos

A téli szóróanyag eltávolításának is kedvez a jelenlegi időjárás, elsősorban a nagy forgalmú buszútvonalak mentén végzik annak összegyűjtését. A belvárosban, valamint a Berekalja, Avas, Hejőcsaba, Petneházy bérházak városrészben és a Kassai, Pozsonyi utcában már összegyűjtötték a tél nyomait. Ebben két seprőgép is besegített, és a továbbiakban is a főutcát takarítja a kisebbik, míg a buszútvonalak mentén dolgozik a nagyobbik. A város napi takarítása mellett a Húsvéthoz közeledvén a templomok környezetét is fokozottabban takarítja a Városgazda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…