2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Kezdődik a nyári útfelújítás Miskolcon

Összesen több mint 23.000 négyzetméternyi útfelület újul meg Miskolcon, mintegy 30%-al több, mint a tavalyi kátyúzások során. A burkolati hibákat 139 helyszínen javítják majd, nagy felületű aszfaltozást pedig 15.400 négyzetméteren tervez a Városgazda Kft.
A miskolci önkormányzat kezelésében több mint 400 kilométernyi szilárd burkolatú úthálózat van, amelynek fenntartását a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végzi. Az év közben is zajló folyamatos kátyúzás mellett minden nyáron nagyobb mértékű útjavítások történnek, amelyeket közbeszerzésen nyertes minősített alvállalkozókkal és saját kivitelezésben teljesít a Városgazda.
Az Önkormányzat minden évben jelentős összeget fordít a szilárd burkolatú közúthálózatának fenntartására. Idén is a tavalyival megegyező összeg, bruttó 200 millió forint fordítható erre úgy, hogy az útellenőri jelentések, valamint a rendőrségtől, közlekedőktől érkező bejelentések alapján, Miskolcon ebben az évben kevesebb kátyúval kell megküzdeniük az autósoknak, mint a korábbi időkben.
Köszönhető ez a tavaly és az idén is folyamatosan végzett útkarbantartásnak, valamint a nyári nagymértékű útfelújításoknak, és nem utolsósorban a minőségi munkavégzésnek.
Idén júniusig már 149 helyszínen, több mint 2500 négyzetméternyi útfelület javítása történt meg, ami 2085 kátyú megszüntetését jelentette mintegy 178 köbméter bedolgozott aszfalttal.
Ezzel párhuzamosan tavasszal megkezdődött a nagyfelületű útjavítási munkák előkészítése az alvállalkozók kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljárások lebonyolításával, ami a lehető legalacsonyabb árszint és az elvégzett munka minőségi garanciája. Az alkalmazott alvállalkozó ugyanis csak a Városgazda Kft. által jóváhagyott technológiával dolgozhat, a beépített anyagok minőségét pedig a Miskolc környéki aszfaltkeverő telepek műbizonylattal garantálják. Mindezek mellett a terepen történő bedolgozás minőségét akkreditált műszaki ellenőrök felügyelik. Az alvállalkozók által kijavított kátyúk pontos helyzetét GPS koordinátákkal rögzítik, így hibás teljesítés esetén egyszerű a garanciális követelés érvényesítése, amire a szerződött alvállalkozók 1 évet vállaltak és a jótállás időtartamára bankgaranciát is biztosítanak.
A közintézmények – iskolák, óvodák – előtt és nagy forgalmú utakon a tervek szerint a kivitelezők szeptember 2-ig végeznek a munkával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek