2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Kezdetét vette az Aranysas Szálloda építése

Hosszúra nyúlt kivitelezés-előtti, újabb műemléki feltárás befejeztével kezdetét vette Tokaj főterén, az Aranysas szálloda felépítése.

A patinás és új szárnyakból álló épület 180 ágyas és négy csillagos létesítmény lesz, az épület alatt kétszintes mélygarázzsal. A kivitelezés, mindenképpen kedvezőtlen feltételek között fog folyni, hiszen már a tervezés stádiumában elvégzett talajröntgen felvételek vízerecskéket mutatnak a beépítésre tervezett épület alatt.

Kihívás volt a tervező számára, hogy egy olyan polgári szállodát álmodjon meg Tokaj főterére, amely magán viseli a két-háromszáz éves múlt és az új szárnyak esetében, a ma jegyeit. A zárt belső udvaros, az utcára kiülős szálloda meghatározó építménye lesz Tokaj városnak. A szállodával majd csaknem együtt épülő Fesztiválkatlan. Maga ez és a Kulturális Konferencia Központ és a Paulay Ede színház sok zene- és kultúrát szerető embernek nyújt majd otthont, ugyanis a város rehabilitációs projektnél a városvezetés azt szeretné elérni, hogy a Szepesi köz felújításával, parkosításával, fásításával a szálloda össze legyen kötve a fenti létesítményekkel.

A mintegy két milliárd forintos beruházáshoz az EU 500 millió Ft-l járult hozzá.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek