2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Kezdetét veszi a négy sztár harca: csak egy kerül ki győztesen!

Kezdetét veszi a négy sztár harca: csak egy kerül ki győztesen!A Diabétesz Világnap alkalmából a sanofi-aventis/Chinoin ingyenes szűrést, és ezzel együtt rekordkísérletet hirdet az ország négy nagyvárosában

 

4 sztár, 4 város, 4 csapat és 1 cél. November 14-én Világi Péter, Szabó Patrícia, Orosz Barbara és Katus Attila méri majd össze erejét az ország négy nagyvárosában: Miskolcon, Pécsett, Budapesten és Győrött. A versenyben az nyer, aki nap végén a legtöbb ingyenes vércukorszint mérést számolja össze.

Már hagyománnyá vált, hogy a Diabétesz Világnapon a sanofi-aventis/Chinon megrendezi azt a szűréssel egybekötött programsorozatot, ahol minden évben több csapat küzd az elsőségért és a vele járó nagy értékű jutalomért. A verseny célja az, hogy minden helyszínen minél többen mérjék meg vércukorszintjüket, és minél többen kapjanak felvilágosítást a cukorbetegség veszélyeiről, megelőzési és kezelési módjairól.

A versenyzőknek egy hét áll a rendelkezésükre, hogy ismert csapatkapitányaik segítségével olyan toborzó kampányt találjanak ki, ami segítségével a helyszínre tudják hívni az érdeklődőket.

A négy város négy középiskolás csapata pénteken ült össze saját kapitányukkal, hogy kitalálják, milyen eszközöket vetnek be a toborzáshoz. A miskolci csapat tagjai a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, akik Világi Péter segítségével gyűjtik majd a szűrésekért járó pontokat. „Nagyon örültem, hogy a diákok ilyen lelkesek, nagy kedvvel vetették bele magukat a szervezésbe. Plakátokat és szórólapokat csináltunk, aztán összedobtunk egy kis „médiatervet”, hogy hogyan juttassuk el mindenkihez az ingyenes szűrés lehetőségét.” – mondta Világi Péter, a miskolci csapatkapitány.

Sőt, a csapatkapitányok és a sanofi-aventis/Chinoin várakozásai szerint az aznapi teljesítmény bekerül majd a Magyar Rekordok könyvébe is, ugyanis ezen a napon két rekord felállítását is megkísérlik a résztvevők: ha ezen a napon több mint 1100 szűrést tudnak gyűjteni a csapatok, új magyar rekordot állítanak fel. És ez még nem minden: a Diabétesz Világnap idei motívuma, a fiatalok körében népszerű ujjkarika is szerepet kap november 14-én. Ha minden városban, pontban 12 órakor a város lakossága és minden érdeklődő együtt pörgeti az ujjkarikákat, rekordkísérletük új fejezetet nyithat a Rekordok Könyvébe.

A harc tehát elkezdődött, a tét pedig nem kevés, ezért a csapatok mind a négy helyszínen szeretettel várják azokat, akik tenni szeretnének az egészségükért, no meg kedvenc csapatuk támogatásáért!

A miskolci csapat és csapatkapitánya november 14-én, szombaton 12 órától az alábbi helyszínen szeretettel vár mindenkit:

Helyszín: Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola (3529 Miskolc, Szigethy Mihály u. 8.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…