2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Két milliót ajánl föl az egyetem az árvízkárosultaknak

Két milliót ajánl föl az egyetem az árvízkárosultaknakTanévzáró kerti ünnepségét elhagyva 2 millió forintot ajánl fel a Miskolci Egyetem vezetése az árvízkárosultak javára – erről döntött az intézmény vezető testülete, a Rektori Kabinet. Az elmúlt hetek sajnálatos természeti károkat okoztak Miskolc térségében. A Miskolci Egyetem mintegy 1,5 ezer dolgozója és 13 ezer hallgatója közül is sokan súlyos károkat szenvedtek otthonukban a természeti csapás során.

Mindennek okán a régió vezető felsőoktatási intézményében az idén elmarad a tanévet hagyományosan lezáró Kerti ünnepség, melyen az egyetem rektora az elmúlt években köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak a tanévben végzett munkájáért.

E döntéssel párhuzamosan a Miskolci Egyetem 2 millió forinttal támogatja az árvízkárosultakat, az összeget a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) Miskolci Egyetemi Szervezetén keresztül juttatják el az érintetteket támogató országos alapba.

A Miskolci Egyetem vezetése – az országban elsőként – rendkívüli vizsgaidőszak kiírásával is igyekezett a nehéz helyzetbe került vagy a gátakon segítő, s tanulmányi kötelezettségeit ezért maradéktalanul teljesíteni nem tudó hallgatók segítségére lenni. Az FDSZ és az Ökumenikus Egyetemi Lelkészség pedig ruhaneműket és tisztítószereket gyűjt a bajba jutottak számára, az intézmény közéleti és kulturális lapjához, a MERt szerkesztőségébe pedig játékokat várnak a bajba jutott családok gyermekei számára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…