2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Két millió forintot gyűjtött az Operafesztivál

Közel 2 millió forint pénzadomány érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízkárosultak megsegítésére a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. felhívására. A fesztivál fő szponzora, az ÉMÁSZ Zrt. további 4 millió forint értékű adományt juttatott el a Miskolci Operafesztivál javaslatára Edelénybe és Felzsőzsolcára, a rendezvénnyel évek óta szorosan együttműködő településekre.

A Miskolci Operafesztivál felhívására az adományokat a „Bartók + Európa 2010” idején, június 9–20. között a Magyar Vöröskereszt gyűjtötte az előadások helyszínein, valamint a Borfesztivál és Kézművesvásár területén. De vártuk a felajánlásokat a június 30-i jótékonysági koncerten a Kossuth utcai református templomban is, amelyre előadóként a Kossuth-díjas operaénekest, Rost Andreát nyerte meg a fesztivál.
A pénzfelajánlások mellett természetbeni adományok – tartós élelmiszereket, tisztítószereket és főleg gyermekjátékokat – is érkeztek a miskolci lakosoktól, akik ezzel kívántak hozzájárulni a bajbajutottak megsegítéséhez.
A gyűjtés és a jótékonysági koncert eredményeként közel 2 millió forintot utalt át a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. a Vöröskeresztnek az árvízkárosultak támogatására nyitott számlájára, valamint a Miskolc önkormányzata által nyitott számlára.

Köszönetet mondunk azoknak a nézőknek, látogatóknak, akik adományaikkal támogatták a Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. kezdeményezését, és hozzájárultak a nehéz helyzetbe került emberek megsegítéséhez.
Köszönetet mondunk a fesztiválon fellépő művészeknek, akik mellénk álltak, és a károsultak megsegítése céljából lemondtak tiszteletdíjuk egy részéről.
Köszönetet mondunk a jótékonysági koncert szervezéséhez nyújtott önzetlen segítségért Rost Andrea operaénekesnek és Harazdy Miklós zongoraművésznek, valamint mindazoknak, akik támogatásukkal hozzájárultak a szép zenei estéhez.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…