2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Készenléti rendőrök a gáton

Készenléti rendőrök a gáton

Készenléti rendőrök a gátonBorsod-Abaúj-Zemplén megyében soha nem látott áradásokat tapasztalhatnak a térségben élők. A folyamatos esőzés következményeként jelentős erőket kellett mozgósítani a katasztrófahelyzet elhárítása érdekében, melyben a Készenléti Rendőrség miskolci X. Bevetési Osztálya és a nyírbátori IX. Bevetési Osztály rendőrei is jelentős szerepet vállalnak.

A Miskolchoz közeli Szikszón, Sátoraljaújhelyen, Ócsanáloson és Geszthelyen jelentkező árvízvédelmi munkálatok meghaladták a helyi szervek kapacitását, így 2010. május 17-én segítségükre érkeztek a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztály IV. X.- és IX. Bevetési Osztály állományának tagjai. A Készenléti Rendőrség érintett rendőrei feladat ellátásuk során nemcsak a rendészeti, hanem a védekezési munkálatokban is részt vesznek (homokzsákok töltése, szállítása, azoknak a gátakon való elhelyezése és megerősítése, kitelepített területek őrzése, útlezárásokban való közreműködés, egészségügyi ellátás segítése, forgalomirányítás). A bevetési osztályok ma reggelig összesen 206 fővel működtek közre az árvízvédelemben, melynek során majd 30 000 homokzsák megtöltését és elhelyezését végezték.

Az Ócsanálos és Geszthely környékén tapasztalt folyamatos víznövekedés következtében a Készenléti Rendőrség árvízvédelmi munkálatait ellátó állománya a mai napon is 200 fővel folytatja a szükséges feladatok ellátását. Segítségükre az elkövetkező órákban érkezik a Készenléti Rendőrség szombathelyi VII. Bevetési Osztálya 100 fővel, valamint a Tűzszerész Szolgálat búvárai 2 csónakkal.

Készenléti rendőrök a gáton Készenléti rendőrök a gáton

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…