2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Késedelmi pótlék nélkül lehet befizetni a helyi adókat

Késedelmi pótlék nélkül lehet befizetni a helyi adókat az eredeti, március 16-i határidő helyett március 31-ig Miskolcon – erről Miskolc város jegyzője rendelkezett. Az intézkedés az iparűzési adót, a gépjárműadót és az építményadót érinti.

Mint ismert, a helyi adókkal kapcsolatos csekkeket a megszokott időponthoz képest valamennyi megyeszékhelyen néhány napos késéssel postázták.

Ennek az volt az oka, hogy a gépjárműadóval, építményadóval és az iparűzési adóval kapcsolatos feladatokat végző központi, elektronikus rendszer, amelyet nem az önkormányzat, hanem a Magyar Államkincstár működtet, túlterheltség miatt nem tudta időben ellátni a feladatát.

A Miskolci Önkormányzat adóhatósága minden szükséges adatot idejében feltöltött a központi rendszerbe, az értesítők előállítására történő  átadásra azonban nem volt semmilyen ráhatása, mivel az ASP rendszer működtetésébe nem szólhat bele.

A késedelmi pótlék összegét a központi rendszer automatikusan számítja ki, kiszabására jogszabályok kötelezik az önkormányzatot, ezek módosítása pedig jelen pillanatban kormányzati hatáskör.

Miskolc önkormányzata azonban a kialakult járványhelyzetre tekintettel kezdeményezte, hogy tolják ki a pótlékmentes befizetés határidejét, ami így az eredeti, március 16-i időpont helyett március 31-re módosul. Eddig a határidőig mindenki késedelmi pótlék nélkül fizetheti be a helyi adókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum