2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kércsi kezdet

Hernádkércs Község Önkormányzata, Türr István Képző és Kutatóintézet és a Csereháti Roma Önsegítő Közhasznú Egyesület által létrehozott konzorcium,  az Országos Roma Önkormányzattal együttműködve 2013. április 15-én megkezdte a Kércsi kezdet megnevezésű program megvalósítását.  A nyertes pályázatot megvalósító konzorcium vezetője Hernádkércs Község Önkormányzata. A program 107 millió forint támogatási összegből valósul meg.
A Kércsi kezdet – komplex szolgáltató program célja, a Hernádkércsen található halmozottan hátrányos helyzetű terület és a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő emberek társadalmi felzárkózása, integrációjának elősegítése. A pályázati konstrukciónak megfelelően, a program központi eleme egy olyan komplex szolgáltató csomag kialakítása, megszervezése és működtetése, amely segítségével a célterületen lakók életminősége, jövőképe pozitív változást mutathat.

A komplex beavatkozás célja, hogy a jelenlegi stagnáló, romló állapot – a lakókörnyezet, foglalkoztatás, egészségügy, képzés és szociális terület vonatkozásában -, javuló tendenciába forduljon, a célcsoport aktív közreműködésével. A kívánt változás előmozdításában, a projektben közvetlenül résztvevő munkatársak mellett, segítséget nyújtanak a település és a kistérség humán szolgáltatói is.

A program keretében megvalósításra kerül: Nyolcvan négyzetméteres – célterületen található – Csillag Szolgáltatópont épület teljes felújítása, amely játszószobának, tanodának, varrodának, irodának, valamint mosodának és zuhanyzónak ad majd helyet. Akkreditált OKJ végzettséget adó képzések, illetve ECDL számítógép kezelői tanfolyam, továbbá kiscsoportos foglalkozások, workshopok. Gyermekek számára korai fejlesztő- és tanodaprogram. Egészséges életmóddal kapcsolatos szolgáltatások, tanácsadások, szűrővizsgálatok. Közösségi programok, egészségnapok és tájékoztatók szervezése a Csillagház – Cserhaj Szolgáltatóházban.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek