2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kazinczy Ferenc emlékére

Kazinczy Ferenc emlékéreKazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából állított emléktáblát Szerencs Város Önkormányzata 2009. október 27-én.
Szerencsen, a Kazinczy utca 2. szám alatti lakóház falán helyezték el Cseh Antal kőfaragó, keramikus mester által készített emléktáblát, melyet Bíró István önkormányzati képviselő és a dr. Barva Attila aljegyző leplezett le.

A nyelvújítás vezéralakjának életére, munkásságára Bíró István a 9. számú egyéni választókörzet önkormányzati képviselője, az emléktábla állításának kezdeményezője emlékezett. A képviselő beszédének végén kiemelte, hogy valamennyiünk kötelessége a szép magyar beszéd művelése és megőrzése, hogy méltók lehessünk Kazinczy örökségére.

A rendezvényen Fekete Lilian szavalattal tisztelget Kazinczy előtt, majd a Hegyalja Pedagógus Kórus műsorát hallgatta meg az ünneplő közönség.

 

forrás: szerencs.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…