2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Kárenyhítés a cukorgyár bezárása miatt

Kárenyhítés a cukorgyár bezárása miatt

Kárenyhítés a cukorgyár bezárása miattArról a Nemzeti Diverzifikációs Programról tartottak fórumot Szerencsen május 19-én, ami megteremti a hazai cukorgyárak sajnálatos megszűnését követő gazdasági szerkezetváltás alapjait.
A stratégiában foglaltak szerint Petőháza, Kaba, Szerencs és Szolnok térségében a termelők, gépipari beszállítók, a cukorgyárak alkalmazottai, valamint a cukorgyárhoz kapcsolódó vállalkozások és önkormányzatok pályázati támogatásra nyújthatják majd be igényüket.

Gőgös Ferenc földművelésügyi államtitkár a fórumon elmondta: a szaktárca azt szeretné elérni, hogy a térség mezőgazdasági termelői fejlesztési típusú beruházásokat tudjanak végrehajtani, illetve az érintett négy települési kör részesedhessen a kiegészítő pénzügyi forrásokból. A finanszírozást illetően egységes 40 százalékos támogatási hozzájárulást terveznek. Kivételt képezhetnek az élelmiszeripari beruházások – tette hozzá az államtitkár -, melyeknél elképzelhető 50 százalékos kiegészítés is.
Új megoldásként összevont támogatási kérelemben gondolkodnak a pályázat kiírói, ami lehetővé tenné, hogy projektszerűen egy vállalkozó egyetlen pályázatban szerepeltetheti fejlesztéseit például gépbeszerzésre, depóépítésre, magtár kialakításra, üvegházfejlesztésre irányuló terveit nem kell külön-külön benyújtania.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek