2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Kántorok a buszon

Kutyás rendőrök jönnek február 2-án reggel 9-re a közlekedési vállalat telephelyére, hogy kutyáikkal (8-10) szokványos, de mégiscsak szokatlan kiképzési feladatokat bonyolítsanak le. Tavaly született a megállapodás, volt is már egy alkalom, de mostantól akár hagyománynak is tekinthető, hogy a „jövő Kántorait” itt tanítják be a gazdáik (Csupati és tsa.) arra, miként boldoguljanak majdan lesben a tömegközlekedésben, vagy hasonkó kvázi műszaki környezetben, zárt helyen, mozgásban, ipari jellegű szagok közepette. Nyomkövető, robbanószer-kereső és efféle speciális tudású ebekről van szó.

Az MVK eleget tesz a bűnüldözők kérésének, és egy villamost, valamint több buszt prezentál a körülbelül egy órás gyakorlathoz, a Szondi utcai telephelyen. Állítólag látványosnak ígérkezik a dolog, és szakmailag is komoly projekt, hogy több helyről jönnek az országból kutyásrendőrök, így a rendőrség dunakeszi kiképzőközpontjából.

A két fél közötti együttműködés háttere, hogy korábban egy helybeli kutyásrendőr felfedezte, az itteni speciális körülmények milyen jó készségfejlesztő gyakorlathoz szolgálnak alapul. Az illető egyébként régi partnere az MVK-soknak, gyakran dolgozik a miskolci járatokon a kiemelt jegyellenőrzések egyenruhás közreműködőjeként.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…