2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Kánikula Miskolcon – intézkedések

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal hőségriadót rendelt el, Miskolcon a lakosság védelme érdekében az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. és a tagvállalatai az alábbi intézkedésekkel igyekszenek enyhíteni a forróság okozta kellemetlenségeket – a lakosság és a dolgozói számára, egyaránt.

Aszfaltlocsolás – Miskolci Városgazda Kft.
A tartós hőség miatt locsolóautó vizet permeteznek az aszfaltra és burkolatra a város forgalmasabb részein, ezzel is enyhítve a forróságot a következő napokon és időpontokban:

július 19-20-21.én 17.00-19.00 óra között

A locsolás főbb helyszínei: Avas városrész, Városház tér – Győri kapu – Újgyőri főtér, Diósgyőr városrész, Kazinczy u., Corvin u., Uitz u., Szentpáli u., Madarász V. u., Csabai kapu, Soltész Nagy Kálmán út.

Klimatizált járatok, villamossín locsolás – MVK Zrt.
Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltés és szervízelés is lezajlott. A klímaberendezésnek 24 C fok felett, azaz jelenleg is működnek a klimatizált buszokon.

A villamossínek hőmérsékletét a nyári időszakban folyamatosan ellenőrzik, és 55 fokos sínhőmérséklet felett szükség van a sínek locsolására. A mérés lézeres hőmérővel történik, általában a napi leghűvösebb/legmelegebb órában, szükség esetén egy fokozott pályafelügyelet keretében napközben 2 óránként (5-21 óra között).
A villamossínek locsolása a mai napon megkezdődött és a sín hőmérsékletének függvényében folyamatos.

Közterületi ivó kutak – Miskolci Városgazda Kft., MIVÍZ Kft.
Városszerte számos ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók:
–    Városház tér (Spaten előtt)
–    Centrum Áruház előtti tér (nyomógombos kút)
–    Szinva-terasz
–    Hajós – Pattantyús játszótér
–    Jézus kútja (forrásvíz)
–    Martinkertváros református templom előtti tér
–    LÁÉV kisvasút Lillafüred ivókút
–    Csanyik-völgy, Majális park (3 db)
–    Hejő liget, miskolctapolcai autóbusz végállomás (összesen 3 db)
–    Lillafüred buszvégállomás
–    Lillafüred autóparkoló
–    Tapolcai Park
–    Kőrösi Csoma Sándor ivókút
–    Árpád utca – Kurucz utca játszótér
–    Népkert

A Miskolci Turisztikai Kft.
a Diósgyőri Várfürdőben este 18:00 óráig, a Barlangfürdőben és a Selyemréti Strandfürdőben 19:00 óráig várja a fürdőzőket, a felfrissülni vágyókat. A strandokon hideg vizet és naptejet osztogatnak a látogatóknak, továbbá felhívják a figyelmüket a hőség veszélyeire.

Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek
A következő napok forrósága miatt az Önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a városban több olyan nyilvános hely, bevásárlóközpont, nagyobb áruház is nyitva áll, ahová betérhetnek az arra járók, hűsölni.  
Nyilvánosan igénybe vehető légkondicionált épületek az alábbiak:
Tesco, Auchan, Metro, Szinvapark, Cora, Sever Center, STOP SHOP, Miskolc Plaza, Park Center, OBI, Bricostore, Baumax, Praktiker, LIDL, Penny Market, Unio Coop, ALDI, Spar, Plus, Rossmann, Drogeria Markt, Möbelix, Decathlon, Telenor, T-Home, Vodafone, illetve a bankok, posták, gyógyszertárak helyiségei.

Dolgozók védelmében:
A Holding tagvállalatai kiemelt figyelmet szentelnek a munkavállalóiknak, hiszen védelmükben (a kánikula program keretein kívül, nem csak hőségriadó esetén) a Munkavédelmi törvény előírásainak megfelelően biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket, legyen az a megfelelő mennyiségű ivóvíz, vagy a pihenőidő biztosítása.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…