2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Jóváhagyták a szalmaerőmű engedélyét

Jóváhagyták a szalmaerőmű engedélyét

Jóváhagyták a szalmaerőmű engedélyétAz Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség felügyeleti eljárás keretében felülvizsgálta és helybenhagyta az Észak-magyarországi felügyelőség által a Szerencsen mezőgazdasági biomassza erőmű létesítésére és működtetésére 2007. évben kiadott egységes környezethasználati engedélyt.

Az eljárást a hatóság a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának az engedélyt tartalmazó határozat megsemmisítésére irányuló beadványa  miatt folytatta le./ Szerencsi Hírek/

Az Oktatási Kulturális Miniszter becsületes ember, tartotta a szavát

Jóváhagyták a szalmaerőmű engedélyétHiller István Oktatási és Kulturális Miniszter már 2008.február 13-án, Rónavölgyi Endrénének Szerencs polgármesterének  ígéretet tett, hogy megoldja Tokaj-hegyalján a szalmatüzelésű Erőmű építésének ügyét.
Nos a hét év alatt először sikerült a Kormánynak, illetve egy miniszternek az egyik ígéretét megtartani, ha csak a civilek és borászok nem lesznek résen.
A Kormánynak jól jött, hogy nem történtek előválasztások, most minden erővel azonnal van, hogy azokat a környezetkárosító intézkedéseket végrehajtsa, hogy nyilvánvalóan tönkre tegye az világörökségi nagy múltú Hegyalját.
Ne legyenek illúzióink, nem a munkahelyteremtésről van szó, hanem óriási pénzek megmozgatásáról, 40 milliárd Ft.
Ehhez adja a nevét a Szakértői Kormány!   

Közlemény – BHD Hőerőmű Zrt. egységes környezethasználati engedélyezés
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2007. május 10-én kelt, 1503-8/2007. számú határozatát a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa J-3737/2008. számú állásfoglalásának 174. pontjában tett ajánlás alapján, felügyeleti eljárás keretében, felülvizsgáltam.
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2007. május 10-én kelt, 1503-8/2007. számú határozatát a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa J-3737/2008. számú állásfoglalásának 174. pontjában tett ajánlás alapján, felügyeleti eljárás keretében, felülvizsgáltam.

HATÁROZAT

Az 1503-8/2007. számú határozatot helybenhagyom.

Határozatom bírósági felülvizsgálatát a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bírósághoz címzett, de az  Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és  Vízügyi Főfelügyelőséghez a közléstől számított 30 napon belül, 3 példányban benyújtott keresettel kérheti.

A határozat teljes egésze az alábbiakban letölthető.

2009-08-06, OKTVF

Hölgyeim és Uraim!
Ez a határozat próbálja a több évszázados szőlő és kultúrát tönkre tenni, szakmai papírba csomagalt haszonszerzés!

Bogyay Katalin UNESCO Nagykövet és Fejérdi Tamás a Magyar Világörökség Nemzeti Bizottsága Titkárságának Elnöke együttesen nyilatkozták, hogy agyrém Szerencsen, azaz Hegyalján, Szalmatüzelésű Erőművet építeni. Ezt még a nyár elején mondták, amikor boldogok voltak a semmit mondó Sevillai nyilatkozat folytán. De mit is mondhatott volna a Sevillában az UNESCO közgyűlésen, ha Magyarország az ÖKO ZRT szakmai tanulmányának egy megszépített változatát küldte ki véleményezésre, s elfedték Dr. Fülöp Sándor Ombudsman jelentés angolra fordítani, és szintén kiküldeni az illetékeseknek.
Ezt most már a civileknek kell megtenniük, mert a Kormányra és annak hivatalnokaira nem számíthatnak. Tokaj Város Önkormányzati Hivatalának álláspontja az ÖS weboldalán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ezek most a legnépszerűbb motorok
Japán márkák a top 3-ban A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé áré…