2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Jöjjön az Orangeways!?

Jöjjön az Orangeways!?

Jöjjön az Orangeways!?A Hallgatói Önkormányzatok a Miniszterhez fordultak az Orangeways piacra lépési szándékának megerősítése végett.
 
A PTE Hallgatói Önkormányzatai a sajtóban megjelent információk alapján, a Volán szakszervezetek sztrájkkal történő fenyegetőzése után a hallgatók körében felmérést végzett az utazási szokásaikkal kapcsolatban.

Ennek eredményeképpen megállapítható, hogy a diákoknak igénye lenne egy, a jelenleginél színvonalasabb távolsági buszközlekedésre. A válaszadók nagy arányban a szolgáltatásban a nemzetközi forgalomban referenciákkal rendelkező és az illetékes Minisztériumhoz kérelmet benyújtó Orangeways Zrt. piaci megjelenésében látják a versenyhelyzetet és a kívánt autóbuszos közlekedés megvalósulását!

Ezért a Szegedi, Miskolci, Zalaegerszegi és Debreceni Egyetem Hallgató Önkormányzataival egyeztetve leveleikben Hónig Péter Miniszter Úrhoz fordultak, hogy támogassa az Orangeways egyetemi városokhoz köthető, belföldi távolsági autóbuszos közlekedésre irányuló kérelmét!
A PTE Hallgató Önkormányzatai a versenyhelyzetben látják a színvonal emelkedését és az igények kielégítését!
Véleményük szerint az Orangeways néhány autóbusszal történő piaci megjelenése semmi esetre sem veszélyeztetné a Volán Társaságok működőképességét!

/OTS/

 

 
Megkérdeztük a Borsod Volánt is, arról, hogy mit szólnak a konkurencia térnyeréséhez?

Ujj Zsuzsa PR menedzser, a társaság álláspontját eljuttatta szerkesztőségünkhöz:

 
A Borsod Volán Zrt. Budapest-Miskolc között a hetek utolsó munkanapján, szabadnapokon, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon közlekedtet egy-egy járatpárt, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal fennálló közszolgáltatási szerződésben megrendeltek alapján. Ezek a járatok elsősorban a felsőoktatási intézményekben tanulók utazását szolgálják.

Az Orangeways által tervezett autóbuszjáratok közlekedése elsősorban a MÁV-nak jelent majd konkurenciát, a Budapest –Miskolc vonalon az IC vasúti közlekedéssel párhuzamosan újabb autóbuszjáratok indítását a Borsod Volán Zrt. indokolatlannak tartja.

A járatok esetleges elindítása miatt tarifacsökkentés a VOLÁN-járatokon nem várható, hiszen a Volán társaságok meghatározott hatósági tarifák alapján végzik menetrend szerinti tevékenységüket, üzletpolitikai kedvezmények nyújtására a jelenlegi tarifa- és kedvezményrendszer mellett nem látunk lehetőséget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek