2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
Joe Murányi díszpolgár lett

Joe Murányi díszpolgár lett

Joe Murányi díszpolgár lettDíszpolgári kitüntetésben részesítette Mezőkövesd képviselő-testülete az édesapja révén mezőkövesdi kötődésű Joe Murányit június 26-án. A 81 esztendős klarinétművész a Bánkon, immár hatodik alkalommal megrendezett Louis Armstrong Jazzfesztivál miatt látogatott Magyarországra.

Joe Murányi a mezőkövesdi és Győr melletti kistelepülésen élő szülők gyermekeként az Egyesült Államokban látta meg a napvilágot. Életének meghatározó időszakában 1967-től öt éven keresztül a világhírű Louis Armstrong klarinétosaként járta a világot. A világ legnagyobb Jazz fesztiváljain rendre megfordult művész a rendszerváltás óta rendszeresen koncertezik hazánkban. A kivételes tehetségű művész Mezőkövesd népszerűsítésért és öregbítésért kapta a „Mezőkövesd Díszpolgára” kitüntető címet. A jeles alkalomból egy értékes hollóházi porcelán vázát, egy díszoklevelet és egy virágcsokrot kapott, amelyet Tállai András polgármester és Molnár Istvánné, települési képviselő adott át a művésznek. Az ünnepséget követően közel másfél órás előadást tartott a Joe Murányi and His All Stars zenekar.

 

Joe Murányi díszpolgár lett

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…