2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Jobbá tenni megyénket, az országot

Miskolc ad otthon a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 53. vándorgyűlésének. A csütörtökön kezdődött rendezvényen részt vett és pohárköszöntőt mondott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Fotó:Jobbról: Török Dezső, Torma András (ME rektor) és Bihall Tamás

A magyar közgazdász társadalom legjelentősebb szakmai találkozója az MKT     vándorgyűlése, amelyen állami vezetők, bankárok, egyetemi oktatók, kutatók tartanak előadásokat. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Kovács Árpád, az MKT elnöke, Bihall Tamás, a megyei szervezet vezetője, a BOKIK elnöke és Kiss János, Miskolc alpolgármestere.  Ezt követően ünnepélyes keretek közt Kovács Árpád közgazdasági életműdíjat adott át a  Miskolcon élő 90 éves Kopátsy Sándor közgazdásznak.

A vándorgyűlés egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért előadását Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója tartotta. A bankár elmondta, hogy a hazai bankrendszerben mintegy 10 ezer milliárd forint szabad likviditás van, amelyből 8 ezer milliárdnyi azonnal kihelyezhető lenne, azonban jelenleg alacsony a hitelkereslet.

A vándorgyűlésen részt vett és az esti fogadáson pohárköszöntőt mondott Török Dezső. Kitért rá, hogy 10 év nagyok nagy idő a gazdaság, a megye életében. Akik itt voltak a tíz évvel ezelőtti vándorgyűlésen a saját szemükkel láthatják, hogy mennyit fejlődtünk. „Büszkén mondhatom, hogy vannak eredményeink”- jelentette ki a közgyűlés elnöke. A gazdaságfejlesztés folytatásához pedig meg vannak a terveink. Az alkalmat megragadva kérte a jelen lévő közgazdászokat, hogy támogassák ezzel kapcsolatos törekvéseinket.

Kovács Árpád megköszönte Miskolcnak és a Borsod-Abaúj-Zemplénnek a házigazdaságot. Méltatta a rendezvénynek otthont adó Miskolci Egyetemet. Kiemelte, hogy a vándorgyűlés a szakmaiságon túl a baráti kapcsolatok ápolására is kitűnő lehetőség.

Hegedűs Éva, az MKT főtitkára  megköszönte a résztvevők érdeklődését. Az alkalmat megragadva emlékzetetett: több, mint száz évvel ezelőtt azzal a céllal alakultak meg, hogy jobbá tegyék az országot. Ez a cél azóta sem változott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek