2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Jó tanácsok az év végi biztonságos szórakozáshoz

Tűzijáték terméket kizárólag engedéllyel rendelkező forgalmazótól, magyar használati utasítással ellátva vásároljon! Ne vásároljon lejárt felhasználhatósági idejű terméket!

·         Úgy tárolja azokat, hogy a gyermekek ne férhessenek hozzá!

·         Olvassa el a használati útmutatót, és mindig tartsa be az abban foglaltakat!

·         Ne szerelje szét, vagy alakítsa át!

·         A termékek jelentős része csak szabadtéri felhasználású, ezért beltérben soha ne működtesse azokat!

·         Kézben tartva ne működtessen tűzijáték terméket, és ne hajoljon fölé!

·         Győződjön meg arról, hogy függőleges irányban semmilyen akadály nincs a termék útjában, és oldalirányban tartsa be a gyártó által meghatározott, a használati útmutatóban szereplő biztonsági távolságokat!

·         A tűzijáték rakéta vezetőpálcáját soha ne szúrja be a földbe, hanem stabilan álló csőből indítsa, mely lehet egy üres pezsgősüveg is! Eltört vezetőpálcás rakétát ne indítson.

·         A környezeti tűz oltásához legyen a közelben tűzoltó készülék – de minimum egy vödör víz -, hiszen az ördög sosem alszik!

·         A sérült, hibás vagy lejárt szavatosságú terméket vigye vissza a forgalmazóhoz!

·         A petárda birtoklása és felhasználása magánszemélyek számára tiltott!

·         Vigyázzon arra, hogy szórakozása ne veszélyeztessen másokat (személyeket, állatokat), tárgyakat, épületeket, a természeti környezetet!

Védje háziállatát a szilveszteri petárdázástól

Tapasztalatok szerint a durrogtatást már karácsony után megkezdik, ezért a két ünnep között is a fokozott óvatosságot javasoljuk a gazdáknak.

Tartsák biztos, zárt helyen a háziállatokat szilveszterkor, mert előfordulhat, hogy a petárdázás miatt elszalad, és soha többé nem kerül elő.

Az elsütött petárdák, és tűzijátékok miatt nagyon sok állat szalad el ijedtében előfordul, hogy sohasem kerül elő.

Egy olyan éles hallással rendelkező állatnak, mint a kutya, a durrogtatás olyan, mintha az ember füle mellett elsütnének egy puskát. Ezért az állatok ijedtükben elrohannak, és sokszor hiába keresik őket, mert elbújnak. Mivel a petárdázás már reggeltől elkezdődik, és sokan nem maradnak otthon éjjel, legalább az előszobáig engedjék be a kutyát, mert ilyenkor még a legjobb kerítés sem jelent számukra akadályt.

Az ebek védelme érdekében a szilveszteri időszakban lehetőleg ne, vagy csak rövid ideig sétáltassák az állatokat és közterületen semmiképp ne hagyják póráz és felügyelet nélkül kedvencüket.

Magánszemély továbbra sem birtokolhat és használhat fel petárdát.

Pirotechnikai termékeket csak az előírásoknak megfelelően,- a balesetek elkerülésének érdekében – fokozott óvatossággal használják!

A rendőrség az ellenőrzések során a jogsértőkkel szemben szabálysértési eljárást indít, mely alapesetben 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Az engedély nélküli pirotechnikai tevékenységet végző személyek részére akár 100 ezer forint pénzbírság is kiszabható. A pirotechnikai termék az eljárás során lefoglalásra kerül.

Boldog új évet és balesetmentes szórakozást kíván a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…