2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Játszótér, sportpálya és rendezvénytér is épül Bükkaranyoson

3 pályázatot nyert el egy napon az Önkormányzat

A „Bükk-Térségi LEADER Egyesület” LEADER Helyi Akciócsoport által a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében, a „Gazdaságfejlszetési intézkedések” címen kiírt pályázaton 3 pályázattal is indult Bükkaranyos Község Önkormányzata.A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal határozatai alapján mindhárom benyújtott pályázat támogatást nyert és megvalósítható.
A pályázatok közül kettő a jelenleg használaton kívüli sportpálya helyén valósul majd meg 3 új funkciót adva a területnek. A teret 3 részre tagolva megépül egy új, Európai Uniós előírásoknak megfelelő köztéri játszótér, közösségi rendezvények megtartásához kialakításra kerül egy rendezvénytér, amely alkalmas lesz kisebb családi vagy baráti összejövetelek megtartására is, valamint egy 20×40 m-es sportpálya megfelelő színteret biztosítva a szabadtéri sportolásra vágyóknak.
Ezzel a lehetőséggel ismét egy nagy hiányosságát pótolja a település, mivel a 2007-ben megszüntetett játszótér miatt, az itt élő gyermekeknek és gyermekes családoknak nem volt lehetősége élvezni egy játszótér adta lehetőségeket és örömöket, csak ha más településeket kerestek fel.
 A harmadik pályázat a 2013. februárjában nagy sikerrel megrendezett I.Télűző Fesztivál folytatásához nyújt segítséget, így 2014. február 15-én nagyobb keretek között, gazdagabb programkínálattal kerülhet megrendezésre az esemény.
A 3 pályázat által 15.959.790 Ft értékben a valósulnak meg a fejlesztések nettó 100%-os támogatási intenzitás mellett. A sportpályán a munkálatok – az időjárás függvényében – várhatóan 2014 április-június hónapokban zajlanak majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…