2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ismét újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Ezúttal egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben.

Az inkubátor 2019. június 03-án – hétfőn – 22 óra 25 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték.
A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.
A kisfiú a vizsgálatok alapján nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.
A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, amely immár tizennégy újszülött életét mentette meg. Legutóbb egy kislány került a babamentő inkubátorba 2019. május 27-én, késő este.

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek