2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Ismét tűzgyújtási tilalom lépett életbe Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága azonnali hatállyal tűzgyújtási tilalmat rendelt el a megye területére.
Bár az országos tűzgyújtási tilalom feloldásra került, megyénkben továbbra is magas a szabadtéri tűzesetek száma a csapadékmentes, száraz és meleg időjárás következtében. A megyei katasztrófavédelmi igazgató javaslatára ezért a mai napon újra életbe lépett a tűzgyújtási tilalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A tilalomról szóló határozat értelmében az erdőkben és fásításokban, valamint ezek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom érvényes a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, emellett tilos a parlag- és gazégetés is. Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók fokozottan figyeljenek arra, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.

A katasztrófavédelem a társhatóságokkal együtt folyamatosan ellenőrzi a tűzgyújtási tilalom szabályainak betartását, aki a rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek