2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Ismét sikert aratott a Gömör Expo

Az idén immáron XXI. alkalommal rendezték meg Putnokon a Gömör Expot, amely három napos bemutatkozási lehetőséget kínált a térség vállalkozóinak, a lakosságnak pedig szórakozást a fesztivál. A rendezvény egyben katalizátora a Gömörközi, határon átívelő kapcsolatoknak.

Az ünnepélyes megnyitón pénteken a vendégeket köszöntötte Tamás Barnabás, Putnok polgármestere, Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, aki emlékeztetett rá, hogy a jubileumi rendezvény után mindig kihívás a következőt összehozni, de a standokat, a műsorfüzetet látva a putnokiak sikeresen vették az akadályt. Szólt a rendezvény gazdaságfejlesztő hatásáról, a látogatókat pedig biztatta, hogy kóstoljanak, vásároljanak, a programokon pedig érezzék jól magukat.

A megnyitót az említetteken túl többek közt megtisztelte jelenlétével Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő, Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Kovács János, megyei főjegyző. A hagyományokat folytatva az idén is számos kiállító részesült díjazásban. A látogatóknak pedig valóban volt mit kóstolni, nézni a három nap alatt.

Képösszeállításunk a három napos rendezvény első napján készült:

Fotó: Orosz László

Képünkön a Csokvaományi krumplis-túrós lepény, amelynek a receptjét is közöljük:

 Ahogy a Hagyományőrző Egyesület háziasszonyai készítik:

Hozzávalók/ négy lepényhez/:

1 kg liszt,

1 élesztő,

1/2 l tej,

2 fél marék kristály cukor,

2 tojás,

7 dkg zsír

Töltelék:/1 lepényhez/

25dkg főtt burgonya,

1 marék cukor,

1 vanília cukor,

1/2 kg túró,

tojásos tejföllel meglocsoljuk, s hogy a széle szép piros legyen, szódabikarbónával megszórjuk.

Jó étvágyat!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek