2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Iskolaméretű óvoda – közel a takarításhoz, a bútorozáshoz és a beköltözéshez

Az iskolának is beillő méretű Tokaji Kertvárosi Óvodába – valószínűleg – szeptember 15-én költöznek be a gyerekek. A XXI. század óvodájában hat foglalkoztató helység létesült és egy nagy tornaterem.
A tervező Bodonyi Csaba minden foglalkoztató helyiséghez raktárt, és vizesblokkot is megálmodott, de minden igénynek megfelelnek az étkeztetési helyiségek, a gyerekek számára létesített udvarrészek (hat van belőlük), játszótérrel, ahol korcsoportonként is lehet a szabadban foglalkoztatni a kicsiket. Külön szárnyban kapott helyet az iskolaorvosi, óvodapszichológusi, szülő-óvónői tárgyalóhelyiségek sora.

A tornaterem nem csupán sportolásra használható. A városvezetésnek ezzel az épületrésszel az a célja, hogy kerületi tanácskozásokat is lehessen a kertvárosiak számára rendezni, vagy szülői jótékonysági bálokat.
A játszóterek és játékok száma úgy lett megállapítva, hogy a gyerekeknek ne kelljen egymásra várniuk. Az óvoda homlokzatán és kapuján több játékos elem is megjelent, úgy mint napóra, dominót ábrázoló kapu és természetesen színes szélkerék.
Az óriási épületet először még az óvodapedagógusoknak is ki kell majd ismerniük.
A beruházás során az önkormányzat magánterületet is vásárolt, hogy az udvart jelentősen kibővítse. A tervező és a kivitelező is arra törekedett, hogy fa alig kerüljön kivágásra. Amelyet nem lehetett megmenteni, többszörösen fogják pótolni.
A takarítást nem sokára a bútorozás követi. A bútorok és függönyök a már most mesés intézményt még csodálatosabbá teszik.
*
Az önkormányzat következő gyermekberuházása a kiviteli tervezés előtt álló negyvenfős bölcsőde lesz, szintén a kertvárosban.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek