2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Irodalom, egészségmegőrzés, jótékonykodás és városszépítés

Hétfőn emlékfa-ültetéssel és ünnepi megnyitóval vette kezdetét a XV. Önkéntesek Hete rendezvénysorozat Kazincbarcikán.

A jubileumi esemény attól is különleges, hogy a szervező, Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF) idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját.

A barcikai civilek 2001-ben csatlakoztak az Önkéntesek Nemzetközi Éve rendezvénysorozat országos programjaihoz és azóta minden esztendőben megrendezik azt. Idén, kissé rendhagyó módon emlékfa-ültetéssel kezdődött a program, a közkedvelt Csónakázó-tó parkjában ültettek el közösen egy kőrisfacsemetét a résztvevők. Csakúgy, mint másfél évtizede, hiszen az első Önkéntesek Hetének zárásaként 2001-ben is volt egy közös faültetés, s bizony jó néhányan akkor is és most is tagjai a helyi civilszervezeteknek.

Az ünnepi megnyitóra egy közeli hotel konferenciatermében került sor, ahol a SeptoForte nevű, Kodályos művésztanárokból álló énekegyüttes szórakoztatta a közönséget. Ezt követően Klimon István alpolgármester és Papp Mónika, a Szikra Önkéntes Centrum szakmai vezetője méltatta a színes és gazdag kazincbarcikai civil életet. Dienes Mária, a KEF elnöke „Jót tenni jó!” címmel tartott egy visszaemlékező előadást, felelevenítve az elmúlt tizenöt esztendő legfontosabb és legszebb pillanatait.

A dupla jubileum kapcsán kimagasló önkéntes munkájáért közel negyven aktivista kapott oklevelet és díszsálat, míg a KEF elnökének, Dienes Máriának a Szikra Önkéntes Centrum külön megköszönte eddigi munkáját és civiltevékenységét.

Kedden egészségmegőrző előadás, szerdán őszi irodalmi délután lesz az Önkéntesek Hete programjában, csütörtökön ruhaosztás, IKSZ tájékoztatás és civilbörze várja az érdeklődőket. Pénteken és szombaton karitatív megmozdulásokat szerveznek, míg október 17-én, hétfőn a „Tiszta, virágos mozgalom” díjátadó ünnepségével zárul a XV. Önkéntesek Hete Kazincbarcikán. 2016-ban a rendezvénysorozat szervezői közé hét önkéntesekből álló csoport tartozik, míg aktív résztvevőként húsz szervezet kapcsolódik be a programokba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…