2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Inkubátorház a régi malomban

Inkubátorház a régi malomban

Inkubátorház a régi malombanNagyon régen várunk erre a pillanatra. – kezdte a sajtótájékoztatóját Lesovics Miklós Pálháza polgármestere. Önkormányzatunk tavaly januárban pályázatot nyújtott be ÉMOP program keretében az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez ”Fókuszban a hegyközi vállalkozások- Pálháza Város Önkormányzatának inkubátor- ház fejlesztési projektje” címmel. Ezt a fejlesztési programot az irányító hatóság elfogadta, s a 260 milliós projekt megvalósulását 201 millió forinttal támogatja.


   A projekt keretében Pálháza város központjában inkubátor ház létesül, a leromlott statikai állapotban lévő régi malom épület felújításával, környezetének parkosításával, térburkolásával, parkolók kialakításával. A projekt célja a mikro- és kisvállalkozások létrejöttének támogatása, a már működő vállalkozások új fejlődési pályára állítása, ezáltal munkahelyek teremtése, a település és a mikrotérség gazdasági potenciáljának növelése. A megépítendő inkubátorház  18 vállalkozás számára biztosít helyet, amelyben fodrászat, kozmetika, kisgépszervíz, ügyvédi iroda is lesz többek között.
  A polgármester kérdésre válaszolva elmondta, hogy  négyzetméterenként 400 forint + áfa lesz a bérleti díj, és ehhez jön még a rezsi, tehát nagyon kedvező áron kapják majd a vállalkozások. A bérlemények jó része már gazdára talált.
   A kivitelező a sárospataki ÉPSZER Rt. lesz, aki a tervek szerint az eredeti formákat megtartva építi ki az új korszerű funkciókat, és 2010 júniusában átadja a régi malmot megújulva.

 

Inkubátorház a régi malomban Inkubátorház a régi malomban

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…