2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Indul a vizes próba

Kazincbarcika – A próbaüzem keretében hétfőn megkezdik a medencék feltöltését.

A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda – a Barcika Art Kft. üzemeltetésében – szeptember 30-án nyitja meg kapuit.
Mint ismeretes: Kazincbarcika és Berente önkormányzata – a kölcsönös előnyök reményében – többoldalú megállapodást kötött június végén; ennek köszönhetően a berentei önkormányzat részt vállal a létesítmény finanszírozásából.
Felújítások, eszközbeszerzések, árak, nyitva tartás

Az elmúlt hónapokban megtörtént az uszoda épületszerkezeti és gépészeti megújítása, a tető bádogozása, a szerkezeti hibák kijavítása, a teraszkorlát áthelyezése és egyebek mellett a csapadékvízelvezető rendszer felújítása is. Ez utóbbi két munka azért vált szükségessé, mert az épület belső részében beázásokat tapasztaltak. A hibák kijavítása után már a belső festések, felújítások, csinosítgatások is a finisbe érnek, s a napokban új eszközök is érkeztek: például kicserélték a sávelválasztó biztonsági kötélzetet, megjöttek a közkedvelt szauna tartozékai és egyéb műszaki berendezések.
A Kazincbarcika-Berente Fedett Uszoda nevet viselő létesítmény teljes üzemeltetési struktúrája is elkészült, ebben – a megállapodásnak megfelelően – hat berentei lakos kap munkát, kiválasztásuk megtörtént.
Hétfőig a többi uszodai álláshely is betöltésre kerül, az üzemeltető az egykori munkavállalók mellett több száz jelentkezőből választotta ki az új-régi munkatársakat.
A már zajló próbaüzem keretében szeptember 16-án indul a vizespróba, majd szeptember 30-tól az úszni vágyó közönség, az óvodások, iskolások és a sportolók előtt is nyitva áll az uszoda.
A belépőjegyek áráról, a pontos nyitva tartásról, a nevelési-oktatási intézmények, sportegyesületek, egyéb szolgáltatók létesítményhasználatáról folyamatosan egyeztet a cég- és városvezetés.
A nagyközönséget a legfontosabb tudnivalókról szeptember 23-ától – számos kommunikációs felületen – pontosan és folyamatosan tájékoztatja a Barcika Art Kft.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…