2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Indul a RangAdó 2.

Indul a RangAdó 2.Ezen a héten lehet nevezni!

Nevezéssel indul az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal középiskolai vetélkedője, a RangAdó 2. A tavaly nagy sikerrel zajlott versengés célja a felnövekvő nemzedék adótudatosságának formálása, a tanulók adózási ismereteinek állandó bővítése. A középiskolás csapatok e hét hétfőtől péntekig, azaz november 2-ától november 6-áig jelentkezhetnek az adózási tudáspróbára a www.apeh.hu/rangado internetes oldalon.

 

A tavalyi első vetélkedőre országosan 194 iskola 664 csapata nevezett. Régiónkból 23 iskola (Eger, Miskolc, Salgótarján, Szerencs, Gyöngyös, Pásztó, Balassagyarmat, Hatvan, Sátoraljaújhely) 81 csapattal képviseltette magát és az országos vetélkedő végső győztese az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium, SZEGek fantázianevű csapata lett.

Az APEH azt reméli, hogy az idén is legalább ennyien, vagy még többen jelentkeznek az adózási ismeretekbe szórakoztatva betekintést nyújtó megmérettetésre.

A verseny ezúttal is hasonló rendszerben zajlik, mint a tavalyi debütálásakor, vagyis három internetes forduló után a regionális, majd az országos döntőket tartja meg az adóhatóság. Továbbra is 5 fős középiskolai csapatok nevezhetnek a vetélkedőre, a www.apeh.hu/rangadowww.apeh.hu/rangado internetes oldalon megtalálható jelentkezési lap kitöltésével.

A RangAdó 2. első fordulójának feladatsora november végén jelenik meg, és egy hét áll rendelkezésre a kérdések megválaszolására.

 

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek