2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ilyen laptopokat és tartalmakat kapnak a Miskolciak

Még 4 napjuk van a miskolciaknak arra, hogy beadják pályázatukat a térítésmentes laptopok és az azzal járó oktatás elnyerésére. A Digitális Közösség program keretében a sikeresen pályázók korszerű HP notebookokat és a mindennapi felhasználói igényekhez szükséges szoftvereket kapnak, továbbá a gépekre kerül egy, a rendszergazdák munkáját segítő leltár program, amellyel frissíthetők a meglévő tartalmak. Sőt, e-learning és egyéb, a célcsoportok számára hasznos programok is felkerülhetnek ezáltal a gépekre a digitális felzárkóztatás és a régió versenyképességének növelése érdekében.
Már csak néhány nap áll azok rendelkezésére, akik szeretnének a miskolci Digitális Közösség részeseivé válni. Az európai szinten egyedülálló pilot projekt pályázati időszaka ugyanis 2014. január 17-én lezárul, ezt követően pedig elindul a kiértékelés, majd a nyertesek megállapítását követően az eszközök kiosztása.
A programban HP 250-es notebookot kaphatnak a felhasználók, de lehetőség van magasabb teljesítményű, HP ProBook 450 laptophoz való jutáshoz, amennyiben a pályázó az erre vonatkozó speciális feltételek közül elegendő pontszámot gyűjt ennek elnyerésére.
Számos digitális tartalommal és a mindennapi használathoz szükséges szoftverrel segítjük a Digitális Közösség Programhoz csatlakozókat – mondja Bakonyi Zoltán a Programiroda vezetője. A laptopok mindegyikére Windows 7-es operációs rendszer és Office 2013-as irodai szoftvercsomag kerül, de például a kapcsolattartás elősegítésére, megkönnyítésére Skype-ot is telepítünk az eszközökre.
Mindezeken túl egy, a rendszergazdák munkáját segítő leltározó OCS Inventory NG Agent nevű programot használunk majd, annak érdekében, hogy a gépek mindig a legfrissebb szoftverekkel rendelkezzek. Ennek köszönhetően pedig például e-learning és egyéb, a felhasználók tudását, versenyképességét elősegítő tartalom is helyet kaphat az eszközökön. A távmenedzsment szoftver célja kizárólag az állami vagyon védelme és a felhasználók támogatása. Nem alkalmas semmilyen személyes adat kinyerésére, megfigyelésre. Sőt, teljesen transzparens módon követhető lesz minden telepítés és programtörlés, ami a gépeken történik.
A Digitális Közösség programnak köszönhetően összesen 17.000 laptop, vagyis 17.000 miskolci támogatására van lehetőség. A program célja, hogy elősegítse a digitális analfabetizmus felszámolását, növelje a régió versenyképességét, támogassa családokat és a gyermekek tanulmányait, elősegítse a versenyképes tudás megszerzését.

                           Miskolc M.J.Város Polgármesteri Hivatala

A Digitális Közösség programban használt szoftverek:
Windows 7 Home Premium 64 bit Hungarian, Office 2013 Professional Hungarian, LibreOffice, Skype, Microsoft Security Essentials, Microsoft Learning Suite, Mozilla Firefox, Google Chrome, Google Earth, Java, Adobe Flash, Adobe Reader XI, ÁNYK – AbevJava,7Zip, Picasa, Gimp, OCS Inventory NG Agent, PDF Creator, PDF Architect, VLC Media Player, ImgBurn, Kaspersky Internet Security.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek