2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Igaztalan vádak a Miskolctapolcai Strand fejlesztéséről

Közlemény:

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a város fejlesztését szolgáló beruházásait folyamatos és alaptalan támadások érik. Ez történik most a tapolcai strand építésével kapcsolatban is. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a város vezetői és a miskolciak mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a nagyszabású beruházás ne váljon politikai játszmák színterévé.

A jelenlegi városvezetésnek sikerült elindítania azt, amit az előző két ciklus vezetésének nem. Most már, szerencsére nem arról kell beszélni, hogy a tapolcaiak el akarnak szakadni a várostól, hanem arról, hogy a miskolciak és tapolcaiak által régóta várt fejlesztések kezdődhettek meg a borsodi megyeszékhelyen.
Az újabb vádak szerint a fejlesztésekben a miskolci vállalkozók helyett román cégek vesznek részt az építkezésben. Mint ismert, a pályázatot elnyerő kivitelező, a ZÁÉV Építőipari Zrt. a földmunkákat a miskolci MIZSIK Kft.-vel végezteti, a további szakági munkák elvégzésére is több miskolci alvállalkozóval tárgyalnak. A kivitelező, a városvezetők kérésére, minden olyan munkálatot, amelyet helyi cégek el tudnak vállalni, velük végeztetik el. Jelenleg az építési területen kb. 80 ember dolgozik.  Nagy részük a budapesti GEDI Szerkezetépítő Kft. alkalmazásában állnak. Ez a kft. több erdélyi magyar munkavállalót is alkalmaz, akik közül 8-an dolgoznak az építkezésen. Az alvállalkozók saját maguk választják ki munkavállalóikat, ebbe nem szólhat bele senki, hiszen ez így van minden törvényesen működő vállalkozás esetében.
Szomorú, hogy bizonyos politikai erők még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a határainkon túl is élnek honfitársaink, akik nem önszántukból kerültek a határ túloldalára. Románnak titulálják az erdélyi magyarokat, a székelyeket. Így próbálják megtéveszteni a városlakókat, hogy szavazatokat nyerjenek. Ezek a politikusok már többször is bizonyították tudatlanságukat és a szolidaritás hiányát, amikor ugyanezekkel a módszerekkel szólítottak fel a kettős állampolgárság elutasítására, vagy amikor erdélyi magyar társaikat románul köszöntötték.
Ezúton szeretnénk elhatárolódni ezektől az alaptalan vádaktól, egyben felszólítjuk a támadások mögött állókat, hogy ne manipulálják a városlakókat! Örüljenek együtt a miskolciakkal azoknak a fejlesztéseknek, beruházásoknak, amelyek szebbé teszik városunkat.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…