2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Idősellátás Miskolc területén – Példaértékű kezdeményezés született Miskolcon

A 46/2020-as kormányrendelet értelmében a koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a házi segítségnyújtásban nem részesülő 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata.


Ennek értelmében Miskolc MJV Önkormányzata a következő döntést hozta: a rászoruló idősek hívják a Miskolci Önkormányzati Rendészet zöldszámát, a 80/46-00-46-at, amely a nap 24 órájában elérhető.

A rendészet munkatársai a telefonos regisztrációt követően kimennek a segítséget igénylőhöz, kitöltetnek vele egy nyilatkozatot arról, hogy pontosan mire van szüksége (pl. élelem, gyógyszer), van-e esetleg valamilyen ételallergiájuk, betegségük. Illetve nyilatkoztatják őket arról is, hogy az ellátás ellenértékét vállalják. Az ellátás lemondását szintén az önkormányzati rendészetnél kell jelezni.

A segítségnyújtás kétféle módon valósulhat meg: étkeztetés (reggeli, ebéd, vacsora). Ebben az esetben a KEM Kft. szállítja ki az ételt, és közvetlenül az igénylőnek számlázza ki az ellátást. Másrészt lehetőség van arra, hogy a rászoruló a rendészek segítségét kérje az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásához is. Fontos itt is megjegyezni, a bevásárlás ellenértékét az ellátás kérőnek kell vállalni.

Miskolc MJV Önkormányzata mindenkit arra kér, hogy ha tudja, családon belül, ismerősi körben oldják meg a 70 éven felüli családtagok étkeztetését, ellátását, amennyiben erre nincs lehetőség, akkor hívják a Miskolci Önkormányzati rendészet zöldszámát.


Példaértékű kezdeményezés született Miskolcon

Példaértékű kezdeményezés született Miskolcon. A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet kezelésére több miskolci vállalkozó – elsőként a Műépítész Kft. – jelezte a Miskolci MJV Önkormányzat felé, hogy nagyobb összeggel támogatnák a város védekezési munkálatait, az idősek, rászorulók segítését.

Ezen pénzbeli felajánlások kezelésére a Miskolci MJV Önkormányzata létrehozta a CIB Bank Zrt.-nél vezetett elkülönített bankszámlaszámot: 10700086-42689106-67500002. Aki pénzbeli felajánlást szeretne tenni, az a megnevezés rovatba írja be: Koronavírus helyzet kezelésére érkezett felajánlások.

Ezenfelül érkeznek eszközbeli felajánlások is, amelyek közül az alábbiakat tudja fogadni a Miskolci MJV Önkormányzat: tisztítószerek, szappan, fertőtlenítőszer, maszk, gumikesztyű, új hálózsák.

A felajánlásokat – reggel 6 órától este 10 óráig – a MIREHU Kft. fogadja az alábbi elérhetőségeken:

Fintor Zsuzsanna

E: fintor.zsuzsanna@mirehu.hu

T: 70/683-9772
13.54

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…