2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Idősek védelméért

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság idén harmadik alkalommal osztott ki biztonsági eszközöket a térségben lakók számára.

A helyi, valamint a megyei lapokban megjelent biztonsági eszközöket tartalmazó cikket olvasva többen megkeresték a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot ajtóék, személyi riasztó és riasztós lakat beszerzésével kapcsolatban. A B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Osztály segítségével Derekas Orsolya r. fhdgy. 2014. évben első alkalommal 13 db ajtóéket, 6 db személyi riasztót, a második megrendeléskor 15 db ajtóéket, 13 db személyi riasztót és 4 db riasztós lakatot, míg április 23-án 53 db ajtóéket, 23 db személyi riasztót és 5 db riasztós lakatot osztott ki az igénylők részére.

 

Szerencsi Árpád r. alezredes kapitányságvezető az érintetteknek elmondta: nagyon örül a lakosság ez irányú igényének, hiszen legtöbbet az állampolgárok tehetnek maguk, és vagyonuk biztonságáért.

 

Mezőkövesd város polgármestere ígéretet tett arra, hogy önkormányzati támogatással még több idős személyt látnak el személyi riasztóval, ezzel is segítve, hogy egy rosszullét, elesés következtében mielőbb orvosi ellátásban részesülhessen az illető.

 

Míg a rendőrkapitányság munkatársai kiosztották a beszerzett eszközöket, Szerencsi Árpád r. alezredes személyesen is elbeszélgetett az idősebb korosztály képviselőivel biztatva őket, hogy szomszédjaikat, ismerőseiket is tájékoztassák e lehetőségről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…