2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Idén másképp ünnepel Miskolc a város napján

Idén a koronavírus-járvány miatt másképp ünnepli Miskolc a város napját. A város ünnepét a közgyűlés 1993-as döntése óta május 11-én tartják, megemlékezve arról, hogy 1909-ben ezen a napon adott Miskolcnak címeres kiváltságlevelet Ferenc József osztrák császár, magyar király.

Immár hagyomány, hogy május 11-én ünnepi közgyűlést tartanak a Miskolci Nemzeti Színházban, amelyen átadják a Miskolc város díszpolgára címet és más elismeréseket azoknak, akik sokat tettek a városért.

 

A jelenleg még mindig fennálló vírusveszély miatt azonban idén máshogyan kénytelen ünnepelni a város. Az ünnepi közgyűlés idén elmarad május 11-én, de amint a veszélyhelyzet ezt lehetővé teszi, megtartják majd az ünnepi műsorok szervezői. A kitüntetettek névsorát ugyanakkor már hétfőn, a város napján nyilvánosságra hozzák.

A városnapi szabadtéri programokat a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai felügyelik majd, vigyázva a vírusveszély miatti ajánlások, például a távolságtartás betartására, és odafigyelve a résztvevők biztonságára.

 

A Miskolc Televízió ünnepi műsorral készül május 11-ről, ennek részleteit később közöljük. Május 10-én pedig az Avasi kilátó is ünnepi díszfénybe „öltözik”.

 

Miskolc Város Napjához kapcsolódva tartják idén a Közösségek Hete programsorozatot is.

 

A továbbra is fennálló járványveszély miatt arra kérjük mindazokat, akik a rendezvényekre kíváncsiak, hogy a város különböző pontjain rendezendő mini-koncerteket lehetőleg a saját erkélyükről, vagy a művészektől és egymástól kellő távolságot tartva tekintsék meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek