2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Idén is indul a Mikulásvonat

X. Diósgyőri Mikulásvonat
(2012. november 29. – december 19.)
A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány 2012-ben immáron 10. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat®-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2012. november 29. (csütörtök) és december 19. (szerda) között szállítják a Lillafüredi Kisvasút Miskolc, Dorottya utcai végállomásáról a gyermekeket a Mikulás Lillafüredi Mesebirodalmába, ahol egy interaktív mesejáték keretében a Mikulással is találkozhatnak a kicsik.

 

A program elsősorban a 3 és 10 év közötti gyermekek számára lett kitalálva, mert nekik jelent a Mesevilág valóságos élményt, de a feldíszített Mikulásvonat, valamint a gyönyörű környezet a szülők és a kísérők részére is kellemes kikapcsolódást biztosít.
A Diósgyőri Mikulásvonat® nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy felejthetetlen élményt a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők várják a gyermekeket, akik az utazás alatt – játékos formában – felkészítik a résztvevőket a lillafüredi feladatokra. Lillafüreden a „Mesebirodalom” kapujánál maga a Mikulás várja a kicsiket, majd további jelmezbe öltözött szereplők bekapcsolódásával egy interaktív mesejátékba vonják be őket, meseszép díszletek között, a miskolci óvodások és általános iskolások által feldíszített parkban.
A Mikulás birodalmában, a gyermekek ismét találkozhatnak Meseország lakóival, Süsüvel, a Százholdas Pagony hőseivel, Apraja falva törpös népével, az erdő orvosával Doktor Bubóval, valamint a jubileumi 10. Mikulásvonat új meglepetés-szereplőivel Pinokkióval, a nagy zöld ogréval Shrekkel, Fiónával és a cserfes Szamárral is. Az egy órás játék végén a zenélő kincses ládából minden gyermek
megkaphatja a várva várt Mikuláscsomagot, majd a krampuszokkal együtt visszautaznak Miskolcra.

Mikulásvonat a számok tükrében
A Mikulásvonat programján az elmúlt 9 évben összesen 114.424 fő vett részt, melyből 81.010 fő volt a gyermek.
Az Alapítvány és Miskolc városának önkormányzati képviselőinek összefogásával 42.941 fő miskolci óvodás és kisiskolás gyermek, az
Alapítvány egyéb bevételeiből pedig 5.566 fő valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élő gyermek/felnőtt teljesen ingyenesen juthatott el a Mikulás varázslatos világába. A kicsik és nagyok a Lillafüredi Mesebirodalomban eddig 52 mesehőssel találkoztak, segítették őket ügyes-bajos problémájuk megoldásában.
Járat és jegyinformációk:
Az érdeklődés óriási, az október 15-én indított nagycsoportos foglalások során már több mint 3400 fő biztosította a helyét az idei Mikulásvonat járatain.

Minden vonat 4, egyenként 54 ülő- és 6 állóhelyes, zárt és fűtött kocsival rendelkezik.
20 fő feletti csoportok részére telefonos jegyfoglalási lehetőséget biztosítunk, melyet a 30/603-70-21-es, illetve a 30/604-7758-as
telefonszámokon lehet megtenni. A nagyközönség számára november 1-jén online és november 5-én a Dorottya utcai jegyirodánkban (itt lehet átvenni a jegyeket) kezdjük el a megmaradt jegyeket értékesíteni. Figyelem! A Mikulásvonaton csak előre váltott, helyre szóló jeggyel lehet részt venni, nem lehet a programhoz Lillafüreden csatlakozni!
A Miskolc-kiliáni (Dorottya utcai) jegyiroda nyitva tartása:
November 5-től november 28-ig:
Hétfő – Péntek: 15:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 15:00
Vasárnap: zárva
November 29-től december 19-ig:
Minden nap: 9:15 – 18:00

A programon való részvétel csak és kizárólag előre megváltott jegy ellenében lehetséges! A részvételi díj így a gyermekek és kísérőik
részére egyaránt Br. 1.700 Ft/fő, amely tartalmazza a krampuszok társaságában történő utazást a feldíszített kisvonaton a Miskolc –
Lillafüred – Miskolc útvonalon és az egyórás mesejátékon való részvételt. A Mikuláscsomag átvételére feljogosító jegyet is elővételben kell a jegyirodában megváltani, melynek ára: Br. 650 Ft/db.
Nagyobb csoportok részére igény szerint különvonatot (kisebb létszám esetén különkocsit) tudunk biztosítani.

Értelmi- és testi fogyatékosok a Mikulásvonaton

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget szeretnénk biztosítani azon gyermekek részére a Mikulásvonaton történő utazásra, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek. Kérjük, feltétlenül jelezzék előzetesen, amennyiben sérült gyermekeket szeretnének a programra hozni, hogy mi is felkészülten várhassuk Őket! A sérült gyermekek (és kísérőik) részére ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk. A pontos részletekről, illetve az adminisztratív teendőkről kollégáink készséggel tájékoztatják Önöket.
Örömmel tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy Magyarországon először, a lillafüredi kisvasútnál készült el egy, a mozgássérültek utaztatására is alkalmas, lifttel ellátott kocsi, amely egyidejűleg 4-6 kerekes székes utas szállítására alkalmas. A speciális kocsit csak előzetes jelentkezés alapján tudjuk a vonathoz csatlakoztatni!
Foglalás és bővebb információ: www.mikulasvonat.hu


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…