2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • Ideiglenes megoldás született az Görögszőlő-Andor utcák kapcsán tervezett régi-új forgalmirend változás bevezetésével kapcsolatban

Ideiglenes megoldás született az Görögszőlő-Andor utcák kapcsán tervezett régi-új forgalmirend változás bevezetésével kapcsolatban

A terv az volt, hogy január 13-ától az Andor utca forgalma az Avar – Károly utca közötti szakaszon változna, azaz az egyirányúsítás megfordulna, ezáltal a Nemzetőr utcától kezdődően a Görögszőlő – Andor utca a belváros irányába egyirányú forgalmú út lesz. A változtatás hírére azonban számos lakossági panasz érkezett a Miskolci Önkormányzathoz, több civil egyesület jelezte, nem ért egyet az új forgalmirend bevezetésével. Éppen ezért Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere egyeztető fórumot hívott össze szerdára, ahol az érintettek elmondhatták véleményüket.

Az egyeztetésen minden résztvevő által elfogadott megoldás született: az önkormányzat másfél hónapos próbaidőre bevezeti az új forgalmi rendet, miközben több alkalommal is forgalomszámlálást hajt végre az érintett útszakaszon.

A menetrend a következő: az Avar – Károly utca közötti szakasz a belváros irányába egyirányúvá válik január 21-től. A forgalomszámlálás a héten elkezdődik, a József utcánál mérik majd az Andor utcán áthaladó gépjárműforgalom számát . Elsőként csütörtökön, majd pénteken, hétvégén és hétfőn, reggel fél 7-től délelőtt 10 óráig tart majd a számlálás, majd ezt február utolsó két hetében megismétlik a szakemberek. Az így nyert adatok ismeretében a városvezetők és az ott lakók, valamint a civilek március elején megvizsgálják, szükséges, vagy sem a forgalmi rend további módosítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek