2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Hőségriasztás meghosszabbítva

Az Országos Tisztifőorvos , a meteorológiai előrejelzési adatok alapján, a 2013. augusztus 5-én 00.00 órától III. fokúra emelt hőségriasztást- 2013. augusztus 9.  24.00 óráig meghosszabbította. Ezeken a napokon az átlag hőmérséklet Miskolcon is meghaladhatja a 27 C fokot. A lakosság védelme érdekében továbbra is érvényben vannak, a Miskolc város polgármestere, Kriza Ákos által  elrendelt  intézkedések :

Párakapuk Miskolcon

A nagy melegben Miskolc három forgalmas pontján, a Búza téren, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren folyamatosan üzemelnek a MIVÍZ Kft. által működtetett párakapuk. A berendezések   a nappali órákban enyhülést nyújtanak a hűsölni vágyóknak. A Miskolcon működő 3 mobil párakapu nagyon alacsony vízfogyasztású, így üzemeltetésük nem költséges, viszont sokak számára nyújtanak felüdülést a forróságban.

Ivóvíz-osztás
–  a hőségriasztás végéig a MIVÍZ Kft. munkatársai kristálytiszta, hűsítő ivóvizet osztanak a város több, frekventált pontján 10-16 óra között:
– a belvárosban, a Villanyrendőrnél
–  a Búza téren, az aluljáró és a Vásárcsarnok között

–    az Újgyőri főtéren, a Bükk Áruház előtt
      
Locsolás

A Városgazda Kft. locsolóautói vizet permeteznek az aszfaltra és a burkolatra a város számos pontján 11 és 18 óra között. Augusztus 5-tól 9-ig az alábbi útvonalakon járnak locsolóautók:
•    Soltész Nagy Kálmán utca és az Újgyőri főtér közötti útszakaszona villamospálya mentén
•    Belvárosban a buszútvonalakon (Kazinczy u., Uitz Béla u., Corvin u., Szentpáli u., Madarász Viktor u.)
•    Avas városrész

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók, ezek az alábbi helyszíneken találhatók, egyrészt a MIVÍZ Kft., másrészt a Városgazda Kft. üzemeltetésében:
LÁÉV Kisvasút Lillafüred
Csanyik- völgy Majális park
Lillafüred buszvégállomás
Lillafüred autóparkoló
Miskolc-tapolcai park
Népkert
Városház tér
Hajós- Pattantyús játszótér
Jézus kútja

Strandfürdőink nyitva tartása

A Barlangfürdő 19.00 óráig van nyitva, a fürdő területén ivókútból is enyhíthetik szomjukat a vendégek. A Barlang Aquaterápián 3 db vízadó automatát helyeztek el, hogy a vendégek folyadékellátása folyamatos legyen; a kiürült palackokat igény szerint a hűsítő karsztforrás vizével pótolják.
A Selyemréti Strandfürdő este 8-ig tart nyitva.  A Diósgyőri Várfürdő hétköznapokon 18 óráig, hétvégén pedig 19 óráig várja a fürdőzni vágyókat.
 
Közlekedés

Az MVK Zrt. Neoplan autóbuszain a klímaszűrők cseréje és a rendszerben lévő gáz mennyiségének ellenőrzése megtörtént, ahol szükséges volt, ott az utántöltést és szervizelést is elvégezték. A klímaberendezések 24 C fok felett, azaz már most is működnek a klimatizált buszokon.
Az MVK Zrt. járművezetői és bérletpénztárosai folyamatos tájékoztatást nyújtanak a legközelebbi közterületi ivókutak helyéről, illetve vízfelvételi lehetőségeiről.
Az autóbusz-vezetőknek és villamoskocsi-vezetőknek a kánikula idején nem kötelező formaruhát viselni. Ez azt jelenti, hogy hosszú nadrág és ing helyett bermudanadrágot és teniszinget viselhetnek a járművezetők.
Ameddig indokolt, az MVK Zrt. lézeres hőmérővel méri a villamossín hőmérsékletét. Amint a villamossín hőmérséklete 50 C fok feletti hőmérsékletet mutat, locsolással hűtik a síneket.

Miskolc M.J.V. polgármestere felhívja a munkáltatók figyelmét arra, hogy  kiemelten figyeljenek munkavállalóikra és  biztosítsák a munkavégzéshez szükséges feltételeket, a megfelelő mennyiségű ivóvizet és pihenőidőt.

A városban több olyan bevásárlóközpont, nagyobb áruház, szolgáltató- és üzlethelyiség van, ahol hűsölni lehet. Ezekről a helyekről a Miskolc.hu oldalon az alábbi linken kaphatnak felvilágosítást ( http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre ). A polgármester kéri a tulajdonosokat és üzemeltetőket, hogy a hőségriadó idején legyenek tekintettel azokra, akik hűsölni térnek be ezekre a helyekre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek