2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Hőségriadó – figyeljünk egymásra Borsodban is

A hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre és türelemre van szüksége. A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet.

Az elkövetkezendő napokban a tartós hőség mindenkit kivétel nélkül megvisel, fiatalokat, időseket, egészségeseket és betegeket egyaránt. A kánikulai forróság még a frontokra kevésbé érzékeny emberek szervezetét is megterheli, természetesen egyénenként eltérő mértékben.

A nyári hőségben a gyalogosok és a járművezetők is bágyadtabbak, így a megszokottnál figyelmetlenebbek sok esetben türelmetlenebbek. A reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válhatnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, mely bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést. Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot.

Figyeljük egymásra hiszen tudják, a hőségben is mindenkit hazavárnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…