2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Homokzsákolnak a Molnárcsárdánál

A Városgazda munkatársai elkezdték lerakni a Molnárcsárda környékén a homokzsákokat, hogy egy esetleges nagyobb vízszint elérésénél a környék védett legyen.

A Városgazda Kft. és a Közterület- Felügyelet 0-24 óráig megerősített figyelőszolgálatot tart.

A deponálási pontokon (12 helyszínen) elhelyezett 3650 db homokzsák az azonnali reagálást, a megelőző felkészülést szolgálja! A deponálási pontokat táblák jelölik.

A Nádasréten 45 raklap elkészített homokzsák, 540 töltött zsák és 110 tonna homok áll rendelkezésre.

Deponálási pontok: Ómassa, Bükkszentlászló, Lillafüred (buszvégállomás), Molnárcsárda (itt 11 raklap zsák van kihelyezve) Baráthegyalja, Pecérvölgy, Bölcs utca, Szervezet utca vége, Dayka híd, Tapolcán a Lidó árok, Görömbölyön a Dr. Kalocsay Kálmán és Lakatos utcák.

A nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszint emelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain. Az áradás intenzitása függ az olvadás gyorsaságától és a további csapadék mennyiségétől.

A Szinva partfalerősítésének és mederkotrásának köszönhetően egy 60-70 cm-el magasabb vízszint sem jelenthet árvízveszélyt, de a Szinva felső szakaszán (Alsóhámor- Lillafüred közötti szakasz, Pecér völgy, Baráthegyalja u., Bölcs utca) a szűk mederszelvényen lezúduló nagy mennyiségű víznek romboló hatása lehet. Ezekre a szakaszokra a város kiemelt figyelmet fordít!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…