2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hőmegtakarítás a Zsóryban

Befejeződött a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése Mezőkövesden. A beruházás teljes költsége mintegy 180 millió forint.
A hőenergetikai fejlesztés a KEOP 4.2.0/ B/09-2010-0010 „Zsóry fürdő termálvíz hasznosítására épülő épületgépészeti rekonstrukció” című pályázat keretében valósult meg, melyhez 50% önerőt biztosított Mezőkövesd  Önkormányzata. A projekt a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jöhetett létre.

A nagyszabású fejlesztés célja, a fürdőben elhasznált gyógyvíz újrahasznosítása volt. A vizet elsődlegesen az épület fűtésére fogják felhasználni, de ezen túlmenően padló, vagy a vízfűtésére is alkalmas lehet. A rendszer egyik fontos eleme egy nagy teljesítményű hőszivattyú beépítése volt, amely a víz forgatását fogja segíteni.
A kivitelező cég májusban kezdte el a munkálatokat, melynek első elemeként az uszoda és az élménymedence melletti területen fektették le a vezetékeket. A kábelek elhelyezése után betemették az árkokat, így rövid időn belül a látogatók újra birtokba vehették az érintett területet. Emellett folyamatosan dolgoztak a nagy teljesítményű hőszivattyú létesítésén és a hozzá tartozó gépház megépítésén.
A beruházásnak köszönhetően egyebek mellett az új wellness részleg padlófűtése, a régi közlekedő rész, valamint a földszinti és az emeleti öltöző fűtése is megvalósult.
A jelentős mértékben megszépülő Zsóry Gyógy- és Strandfürdő az átadást követően teljes kapacitással fogja várni a látogatókat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek