2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Hitelfelvétel végrehajtására kényszerül a Miskolc Holding Zrt.

Az előző városvezetés által megkezdett 9 milliárd forintos hitelfelvétel végrehajtására kényszerül a Miskolc Holding Zrt. Az ezzel kapcsolatos közgyűlési előterjesztés csütörtökön kerül a miskolci testület elé, mivel a Miskolci Önkormányzatnak 4 milli​árd forint értékben kell kezességet vállalnia a tranzakcióhoz.

 ​​A Miskolc Holding Zrt. igazgatósága még 2019. februárjában fogadta el az idei üzleti tervet, abban még 7 milliárd forint összegű hitelfelvételt irányoztak elő, azóta azonban a számok nagymértékben növekedtek. Olyannyira, hogy a Miskolc Holding Zrt. 2020. január 1.-vel 9 milliárd forint összegű folyószámlahitellel számol, ehhez a Miskolci Önkormányzat nyújtja a kezességet.

​A hitelkeret növekedésének számos oka van: ebből a legjelentősebb, hogy az MVK Zrt. gyakorlatilag évek óta nem kapja meg a várostól az elvégzett közszolgáltatási tevékenység teljes ellenértékét, amelyet így a Holding csoport gazdálkodásából szükséges finanszírozni. Ez az összeg az idén több, mint 1 milliárd forint, de az összesített elmaradás eléri a 4 milliárdot.

 

Mivel ezek a folyamatok a jövőben nem tarthatók fent, biztosítani kell a cég likviditását, ezért a Holding pénzügyi vezetése javaslatot tett a hitelkeret növelésére, amelyet a döntéshozó testületek 9 milliárd forint összegben határoztak meg.  ​

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…